Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Kilis Zeytinyağı Coğrafi işaret aldı

İPEKYOLU KALKINMA AJANSI TARAFINDAN DESTEKLENEN ÜNİVERSİTEMİZ TARIMSAL UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ’NCE YÜRÜTÜLEN PROJELERLE KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ İLERİ TEKNOLOJİ VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (İTAMER) KURULAN LABORATUVARLARDA, KİLİS YAĞLIK ZEYTİNYAĞININ PROFİLİ ÇIKARILDI.

29.05.2021
131
A+
A-

İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Üniversitemiz Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’nce yürütülen projelerle Kilis 7 Aralık Üniversitesi İleri Teknoloji ve Araştırma Merkezi (İTAMER) kurulan laboratuvarlarda, Kilis yağlık zeytinyağının profili çıkarıldı.

Kilis yağlık zeytinyağının bölgede yetişen diğer yağlara kıyasla sağlık açısından tarçında da antioksidan olarak bulunan sinnamik asit içeriğinin çok yüksek olduğu belirlendi. Bunun yanı sıra insan sağlığını olumsuz etkileyen ve kolesterolü arttıran behenik asit miktarının, zeytinin olgunlaşma sürecinde artmasına rağmen, Kilis yağlık zeytinyağında artış göstermediği kaydedildi. Kilis Valiliği’nin tüm paydaşları bir araya getirerek başlattığı bu çalışma ve projelerle, Ticaret İl Müdürlüğü öncülüğünde Kilis zeytinyağı coğrafi işareti alarak tescillendi.

7 Aralık Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi yetkilileri, sonsuz desteklerinden dolayı Kilis Valisi Sayın Recep Soytürk’e, Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun’a, projelerin desteklenmesinde ve bölgede gelişmiş bir altyapıya sahip laboratuvarın kurulmasında katkı sağlayan İpekyolu Kalkınma Ajansı ve GAP Bölge İdaresi’ne, katkısı geçen Ziraat Fakültesi Öğretim üyelerine ve tüm katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.