Site Rengi

DOLAR 32,4150
EURO 34,8024
ALTIN 2.404,36
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Kıraathane Söyleşilerinin 22’ncisi düzenlendi

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİNDE KIRAATHANE SÖYLEŞİLERİNİN 22’NCİSİ DÜZENLENDİ.

12.03.2021
76
A+
A-

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde Kıraathane Söyleşilerinin 22’ncisi düzenlendi.

“İstiklal Marşı’nın Yüz Yılı” ve “İstiklal Marşı’nın Anlam Dünyası” başlıklı söyleşi, D. Mehmet Doğan ve Mustafa Özçelik’in sunumları ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Kanter’in yönlendiriciliği ile online olarak gerçekleştirildi. Söyleşi’ye dinleyicileri selamlayarak başlayan D. Mehmet Doğan, “İstiklal Marşı’nın Yüz Yılı” başlıklı sunumunda, İstiklal Marşı’nın yarışma ve kabul sürecine değindi. İstiklal Marşı konusunda üç mutabakat olduğunu belirten Doğan, bunlardan ilk mutabakatın İstiklal Marşı şairi olarak Mehmet Akif Ersoy olduğuna, ikincisinin TBMM ve üçüncüsünün de milletin mutabakatı olduğuna değindi. “Kendini bulamayan bir milletin mütabık kaldığı tek metin İstiklal Marşı’dır” diyerek İstiklal Marşı’nın önemine vurgu yapan Doğan, İstiklal Marşının milletin toprağına düşen bir cemre olduğunu söyledi. Söyleşi, Mehmet Doğan’ın ardından Mustafa Özçelik’in “İstiklal Marşı’nın Anlam Dünyası” başlıklı sunumuyla devam etti. Özçelik, İstiklal Marşı’nın bizim kimlik belgesi ve Mehmet Akif Ersoy’un mirası ve vasiyeti olduğunu, dolayısıyla onun iyi anlaşılması gerektiğini vurguladı.

Safahat’tan, Ersoy’un düşüncelerinden ve ideallerinden bağımsız olarak İstiklal Marşı’nın yorumlanmasının mümkün olmadığına değinen Özçelik, İstiklal Marşı’nın aslında istikbal marşı olduğunu belirtti. İstiklal Marşı’na şiirin şuuru diriltmesi bağlamında bakılması gerektiğini söyledi.

Söyleşi, soru-cevap kısmıyla sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.