Site Rengi

DOLAR 32,5230
EURO 34,8079
ALTIN 2.434,34
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Klasik berberliğe ‘sanal gerçeklik’ uygulaması

İSTANBUL’DA 2 ÜNİVERSİTEDEN MEZUNU OLMASINA RAĞMEN BABA MESLEĞİ OLAN BERBERLİĞİ SEÇEN KADİR ALKAN, KULLANDIĞI SANAL GERÇEKLİK UYGULAMASI İLE EVİNDEN GELMEDEN MÜŞTERİLERİNE SAÇINI HANGİ MODELDE KESERSE NASIL OLACAĞINI GÖSTERİYOR.

Klasik berberliğe ‘sanal gerçeklik’ uygulaması
28.07.2021
86
A+
A-

İstanbul’da 2 üniversiteden mezunu olmasına rağmen baba mesleği olan berberliği seçen Kadir Alkan, kullandığı sanal gerçeklik uygulaması ile evinden gelmeden müşterilerine saçını hangi modelde keserse nasıl olacağını gösteriyor.

İstanbul’da 2 üniversite bitiren ancak baba mesleği olan berberliği seçen Kadir Alkan isimli bir esnaf, teknolojinin imkanlarını kullanarak berber dükkanına sanal gerçeklik uygulamasını getirdi. Kullandığı uygulama ile müşterilerine saç kesimi yapmadan hangi saç modelinin yakışacağını gösteren Alkan, müşterilerinin memnun kaldığını ifade etti.

Alkan, “Misafirlerimize yardımcı oluyoruz bu uygulamamız sayesinde. Biz saç tasarımcısı kuaför olarak onların saçlarının uzun ya da kısa olduğu zaman yakışıp yakışmayacağını düşünebiliyoruz. Ama onlar bunu bazen hayal edemiyor. Bende buna nasıl çözüm bulabiliriz diye düşündüm. Zaten bilişimci bir alt yapıya sahip 2 üniversite mezunu olduğum için bilgisayar ve işletme üzerine bunu da bu mesleğimde kullandım. Biz kuaförlük işe teknoloji nasıl birleştiririz onun peşindeyiz. Dolayısı ile bu mesleğin değerli bir meslek olduğuna inanıyorum. Eksikliği de teknolojiden uzak olmasıydı. Ben mesleğimizi teknoloji ile harmanlayıp misafirlerimizin buradan çok daha memnun çıkmalarını sağlamaya çalışıyorum” dedi.

Sanal gerçeklik uygulamasından olumlu yönde geri dönüşler olduğunu da kaydeden Alkan, “Burada bu sanal gerçeklik ile onların bazen saçlarını çok kısa yapmak istediklerini bazen de uzatmak istediklerinde nasıl olduklarını görüyorlar. İnanılmaz derece de şaşırıyorlar. Hatta o fotoğraflarını da sosyal medyada da paylaşıyorlar. Bazen arkadaşlarına eşlerine şakalar da yapıyorlar. Geçen birisine yapmıştık. Saçlarını kazıtmış gibi gösterdi. O kadar gerçekçi bir görüntü var ki eşi telefonda ağlamaya başladı. Bu tarz durumlarda oluyor” diye konuştu.

Sanal gerçeklik uygulamasını kullanarak saçını kestiren Berkay Çiloğlu isimli vatandaş ise, “Kadir Alkan’ın kullandığı uygulama ile birlikte evimden gelmeden görmüş oldum nasıl saç modelinin bana yakıştığını. Bu şekilde kendimi daha rahat hissediyorum. Buraya gelmeden istediğim saç modelini gösterip istediğim sonucu da almış oluyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.