Site Rengi

DOLAR 32,3603
EURO 34,6712
ALTIN 2.394,20
BIST 10.188,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

KMÜ TEKNOFEST’e iki takım ile katılıyor

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ (KMÜ) MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN OLUŞTURDUĞU KMÜTECH VE STARKİNG TAKIMLARI TEKNOFEST 2021’DE ÖN ELEMEYİ GEÇTİ.

KMÜ TEKNOFEST’e iki takım ile katılıyor
08.06.2021
136
A+
A-

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu KMÜTECH ve STARKİNG takımları TEKNOFEST 2021’de ön elemeyi geçti.

KMÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü lisans öğrencileri Sümeyye İleri ve Cansu Ünlü tarafından kurulan ve danışmanlığını Doç. Dr. Selami Balcı’nın yaptığı KMÜTECH takımı “Kablosuz Güç Transferi Kullanarak İHA’lara Enerji Aktarımı ve Depolanması” konulu projeleri ile ön eleme turunu geçerek TEKNOFEST 2021 Çevre ve Enerji Teknolojileri yarışmasında detaylı tasarım aşamasına geçti. Proje ile kablosuz güç transferi aracılığıyla İHA’lara enerji aktarımı ve enerjinin depolanması hedefleniyor. Bu sayede enerji üretiminde çevreye verilen zarar en aza indirgenip enerji aktarımının herhangi bir kablo veya soket kullanmadan, mevcut bataryalarda sök-tak işlemi yapılmadan sağlanması öngörülüyor. Projenin öncelikli olarak arama kurtarma faaliyetleri, afet ve acil durum yönetimi sistemleri, askeri elektronik sistemler, haberleşme sistemleri, hassas tarım ve ulaşım sistemlerinde kullanılması bekleniyor.

“Yapay zekalı elma ayrıştırma ve boylama”

Yine KMÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden lisans öğrencileri Oğuzhan Göktaş, Mustafa Üren, Ömer Faruk Picak, Abdurrahman Coşkun ve yüksek lisans öğrencisi Mücahit Akar tarafından kurulan ve danışmanlığını Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Muhammet Fatih Aslan’ın yaptığı STARKİNG Tarım Teknolojileri Takımı, “Görüntü İşleme ve Yapay Zeka Tabanlı Elma Ayrıştırma ve Boylama’ projesi ile başarı elde ederek TEKNOFEST 2021 Tarım Teknolojileri yarışmasında detaylı tasarım aşamasına geçti. Proje, özellikle Karaman’da elma üretiminde verimi artırmak ve hızlı bir üretime destek sağlamak için otomatik elma ayrıştırıcı bir sistemi öneriyor. Proje ile bant üzerinde hareket eden elmaların boyut ve sağlamlık (darbe, leke, çürük) tespitinin görüntü işleme ve yapay zeka yöntemleri kullanılarak gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. Bunun için bant üzerine yerleştirilen kameralar aracılığıyla elmaların gerçek zamanlı olarak izlenmesi öngörülüyor. Görüntü işleme ve yapay zeka teknolojisi kullanılarak tasarlanan proje ile insan gözünden kaçan hataların en aza indirilmesi ve bu sayede üretimin verimli ve hızlı hale getirilmesi hedefleniyor.

TEKNOFEST 2021’de ön elemeyi geçen takımlar, KMÜ Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi tarafından da destekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.