Site Rengi

DOLAR 32,3835
EURO 35,0525
ALTIN 2.326,19
BIST 9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Küçükçekmece’de atık yağlar geri kazandırılıyor

DAHA YAŞANABİLİR VE SAĞLIKLI BİR KENT İÇİN ÇEVRE KORUMA HİZMETLERİNİ SÜRDÜREN KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ, DOĞAYA SAYISIZ HASAR VEREN KİRLİLİK KAYNAKLARINDAN BİTKİSEL ATIK YAĞLARI, EVLERDEN TOPLAYARAK GERİ KAZANIMINI SAĞLIYOR.

01.03.2021
79
A+
A-

Daha yaşanabilir ve sağlıklı bir kent için çevre koruma hizmetlerini sürdüren Küçükçekmece Belediyesi, doğaya sayısız hasar veren kirlilik kaynaklarından bitkisel atık yağları, evlerden toplayarak geri kazanımını sağlıyor.

Çevre bilinci oluşturmak ve geri dönüşüme aktif katılımı artırmak için faaliyetlerine devam eden Küçükçekmece Belediyesi, 5 litre ve üzerindeki atık yağları gelen talepler üzerine vatandaşların evlerinden alarak, biyodizel üretim tesislerine götürüyor. Toplanan atık yağlar biyodizel üretiminde kullanılarak geri kazandırılıyor.

Atık yağların zararları saymakla bitmiyor

Bitkisel atık yağlar, lavaboya döküldüğünde yer altı sularını kirleterek denizlere, göllere ulaşarak balıkların, kuşların ve diğer canlı varlıkların ölümüne sebep oluyor. Zararları saymakla bitmeyen kullanılmış yağlar, lavaboya döküldüğü zaman kanalizasyon borusu içindeki atıkların yapışmasına ve zamanla borunun daralmasına neden oluyor.

5 litre ve üzerindeki yağlar için talep oluşturabilirsiniz

Atık yağları geri dönüşüm olarak değerlendirmek isteyen Küçükçekmeceliler, 5 litre ve üzerinde biriktirdikleri yağları Küçükçekmece Belediyesi’nin çağrı merkezini arayarak, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne verdikleri açık adresle kayıt oluşturabilirler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.