Site Rengi

DOLAR 32,5110
EURO 34,8958
ALTIN 2.455,36
BIST 9.889,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Kulp’ta bağ küllemesine karşı mücadele başladı

DİYARBAKIR’IN KULP İLÇESİNDEKİ ÇİFTÇİLER KÜLLENME VE ZARARLI HASTALIKLARA KARŞI HUMMALI BİR ÇALIŞMA BAŞLATTI. BAĞ VE BAHÇELERİNİ KÜLLEME İLE ZARARLI HASTALIKLARA KARŞI İLAÇLAYAN ÇİFTÇİLER BU SENE VERİMİN GEÇEN SENEYE NAZARAN DAHA FAZLA OLDUĞUNU İFADE ETTİ.

15.05.2021
160
A+
A-

Diyarbakır’ın Kulp ilçesindeki çiftçiler küllenme ve zararlı hastalıklara karşı hummalı bir çalışma başlattı. Bağ ve bahçelerini külleme ile zararlı hastalıklara karşı ilaçlayan çiftçiler bu sene verimin geçen seneye nazaran daha fazla olduğunu ifade etti.

Kulp ilçesinin Hamzalı Mahallesinin ilçenin üzümleriyle nam saldığını ifade eden çiftçilerden Savcı Taş, “Kulp ilçesinde en çok üzüm bağları bizim köyde bulunmaktadır. Kulp’ta üzüm denince akla Hamzalı üzümleri gelmektedir. Üzümlerimiz Kulp ilçenin diğer köylerine göre erken çıkar. Her sene Ağustos ayının sonlarında üzümlerimiz çıkmakta ve bağ bozumu yapmaktayız. Her sene Mayıs ayında bağ hastalıklarıyla mücadele etmekteyiz bunun başında bağ küllemesi gelmekte. Bağ küllemesi, asmanın yapraklarında, çiçek ve sürgünleri ile tanelerinde zarar yapar. Hastalığa yakalanmış yaprak ve tanelerin normal parlaklığını kaybettiği, üzeri kül serpilmiş gibi durum aldığı ve zamanla tanelerin çatladığı görülür. Çubukların hastalanmasına ve önemli mahsul kaybına sebep olur. Dolaysıyla hastalık ve zararlı ile mücadeleyi zamanında yapmak gerekir. Zamanında yapılmayan ilaçlamanın hiç faydası olmadığı gibi ilaç ve emek boşa gider. Bu sebeple her sene Mayıs ayının ortalarında başlayarak 20 gün arayla en az üç defa küllenmeye karşı ilaçlama yapıyoruz. Bu sene üzüm çok iyi, daha fazla verim almak için zamanında ilaçlama yapıyoruz, inşallah bu vesileyle küllenmeyi önleriz ve verimi artırırız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.