Site Rengi

DOLAR 32,4480
EURO 34,7443
ALTIN 2.437,76
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Kürşat Tutar’ın ‘Toplumsal Uyumun Anahtarı Olarak Çalışma İzni’ kitabı okuyucu ile buluştu

HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KÜRŞAT TUTAR ‘TOPLUMSAL UYUMUN ANAHTARI OLARAK ÇALIŞMA İZNİ’ KİTABINI OKUYUCU İLE BULUŞTURDU.

09.04.2021
141
A+
A-

Hacı Bayram Veli Üniversitesi araştırma görevlisi Kürşat Tutar ‘Toplumsal Uyumun Anahtarı Olarak Çalışma İzni’ kitabını okuyucu ile buluşturdu.

Toplumsal Uyumun Anahtarı Olarak Çalışma İzni adlı kitabında Tutar, göç olgusunun, insanlık tarihi boyunca süregelen beşeri hareketliliği betimlediğini ifade etmekte. Birçok farklı alana etki eden göç hareketliliği ile göç alan ülkenin başta ekonomik, sosyal ve kültürel olmak üzere birçok yönden etkilenmesi de kitapta yer almakta. Tarihin başlangıcıyla var olan göç, günümüzde de dünya gündemi üzerindeki etkisini sürdüren bir olgu ortaya çıkmakta. Bu minvalde göç kavramına ışık tutan farklı ve özgün bakış yansıtan ‘Göç ve Çalışma İzinli Suriyeliler’ adlı eserde, göç kavramına derinlikli bir yaklaşım sergiliyor ve merkezine aldığı çalışma izni ve toplumsal uyum paralelinde göç olgusunu her boyutuyla ele alınmakta.

Çalışma iznine sahip olan Suriyeli işgücünün, işgücü piyasasına etkisi

Yazar Kürşat Tutar, “Göç ve Çalışma İzinli Suriyeliler” eseriyle, toplumsal uyumun anahtarı olarak çalışma izni eksenine dikkatini toplarken, göçün sebeplerine, etkilerine de odaklanıyor. Yazar eserinde, çalışma iznine sahip geçici koruma sağlanan 434 Suriyeli işçiye anket ve araştırma kapsamındaki 24 katılımcı ile derinlemesine mülakat yaparak, sonuçların nedenlerini ve farklı boyutlarını ortaya çıkartmıştır. Ayrıca yazar kitabında, çalışma iznine sahip olan Suriyeli işgücünün, işgücü piyasasındaki fotoğrafını yansıtırken, çalışma izninin olumlu etkilerinin sadece ekonomik alan ile sınırlı kalmayıp gündelik hayat ve sosyal refah durumlarını içeren toplumsal uyum süreçlerinde de etkili sonuçlar ürettiğine dikkat çekti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.