Site Rengi

DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C

“Kuşaklar Oyunla Buluşuyor” Projesi

KARABÜK’ÜN SAFRANBOLU İLÇESİNDE ALİ BABA ANAOKULUNDAKİ MİNİKLER, “KUŞAKLAR OYUNLA BULUŞUYOR” PROJESİ KAPSAMINDA UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ GELENEKSEL OYUNLARI ÖĞRENİYOR.

26.04.2021
158
A+
A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Ali Baba Anaokulundaki minikler, “Kuşaklar Oyunla Buluşuyor” Projesi kapsamında unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları öğreniyor.

Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle evlerinde oyun oynama ve hareket kısıtlılığı yaşayan çocukların bol hareketli oyunlar oynayarak sosyal-duygusal ve motor becerilerinin gelişimlerini desteklemek için geliştirilen projeyle çocuklar geleneksel çocuk oyunlarıyla buluştu.

Bu projeyle teknolojinin kucağına doğan “Z kuşağı” çocukların, “X ve Y kuşağı” ebeveynleri ile zengin bir medeniyet kültürü olan Anadolu’nun kültürüyle harmanlanmış geleneksel oyunlar aracılığı ile ortak zaman geçirmelerine olanak sağlandı.

eTwinning projesi olan “Kuşaklar Oyunla Buluşuyor” çocukların üretkenlik, sosyallik, liderlik ve işbirlikçilik gibi birçok alanda gelişimlerini destekliyor. Projenin ortaklarından Ali Baba Anaokulu Müdür Yardımcısı Aişe Kızıl Yatmaz, projeyi okuldaki üç öğretmen ve Aydın, Mersin, Afyon ile Malatya’daki paydaşları ile birlikte yürüttü.

Projenin çocuklar üzerindeki olumlu gelişimlerini tespit ederek uluslararası bir dergide makale yayınlayarak başarılı sonuçlar elde edilirken, finalde, çocukların aileleri ile ürettikleri oyuncaklarla sanal bir müze oluşturuldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.