Site Rengi

DOLAR 32,5183
EURO 34,7309
ALTIN 2.485,00
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Kütahya’da 900 çiftçiye tohum desteği

KÜTAHYA’DA, ‘ÇAYIR MERA ISLAH VE AMENAJMAN’ PROJESİ KAPSAMINDA, YEM BİTKİLERİ EKİMİNİN ARTIRILMASI VE TÜRKİYE’NİN BAKLAGİL İHTİYACINA KATKI SUNULMASI AMACIYLA ÇİFTÇİLERE YULAF, YONCA, YAĞLIK AYÇİÇEĞİ, KURU FASULYE TOHUMU İLE SIVI VE SÜLFAT GÜBRE DAĞITILDI.

24.03.2021
91
A+
A-

Kütahya’da, ’Çayır Mera Islah ve Amenajman’ projesi kapsamında, yem bitkileri ekiminin artırılması ve Türkiye’nin baklagil ihtiyacına katkı sunulması amacıyla çiftçilere yulaf, yonca, yağlık ayçiçeği, kuru fasulye tohumu ile sıvı ve sülfat gübre dağıtıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Kütahya İl Özel İdaresi tarafından desteklenen proje kapsamında düzenlenen dağıtım programı; Kütahya Valisi Ali Çelik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık ile çiftçilerin katılımıyla yapıldı.

Çayır Mera Islah ve Amenajman Projesi hakkında bilgiler veren Vali Ali Çelik, “En önemli görevimiz üretmek. 92 köyümüzde muhtarlıklar aracılığıyla talepte bulunan 900 çiftçimize 100 ton yulaf tohumu, 20 köyümüzde 280 çiftçimize 11 ton yonca tohumu, 3 ton yağlık ayçiçeği, 15 ton kuru fasulye tohumu, 2 bin ton sülfat gübre ve 5 ton sıvı gübre dağıtımımız devam ediyor. İnşallah bugün dağıtımını yaptığımız tohumlar güzel bir katma değer oluşturur” dedi.

Dağıtılan tohumların uzun vadeli üretim modeliyle değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Ali Çelik, “Çiftçilerimiz belli bir yaşın üzerinde gençlerimizin üretime yönlendirilmesi bizlerin en büyük gayesi olması lazım. Üretim alanında Kütahya’mızda bir çabanın gerekliliği var. Hangi alanda üretim yapacaksanız o alanda uzmanlaşmaya çalışın. Sizlerin maliyetini azaltacak girdi ya da üretim alanlarına yönelin. Daha iyisini yapmak için hep birlikte çaba sarf edelim” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.