Site Rengi

DOLAR 32,5987
EURO 34,7452
ALTIN 2.497,10
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

“Madde Bağımlılığı ve Mücadele” eğitimi

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (OMÜ) SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ HALK SAĞLIĞI HEMŞİRELİĞİ ANABİLİM DALI TARAFINDAN DÜZENLENEN “MADDE BAĞIMLILIĞI VE MÜCADELE” KONULU EĞİTİM ÇEVRİMİÇİ GERÇEKLEŞTİ.

22.04.2021
75
A+
A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından düzenlenen “Madde Bağımlılığı ve Mücadele” konulu eğitim çevrimiçi gerçekleşti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Figen Çavuşoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı ve moderatörlüğünü Arş. Gör. Alaattin Altın’nın yaptığı eğitim, Hemşirelik Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanlarından yoğun ilgi gördü. Eğitimde yaptığı sunumda bağımlı hastaların özellikleri ve iyileşme süreçleri hakkında bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Figen Çavuşoğlu, bağımlılığın tanımı, madde kullanım bozuklukları, mücadelede bağımlı bireylerin bırakma döneminde olanlara yönelik yapılması gerekenler, mücadele yaklaşımları konularını ele aldı. Dr. Öğr. Üyesi Figen Çavuşoğlu bağımlılığın kronik bir beyin hastalığı olduğunu, iradesizlik olarak tanımlanmaması gerektiğini, yeniden başlama ve bırakma dönemlerinin bağımlılığın doğasında var olduğunu açıkladı. Ayrıca bağımlı bireylere yönelik madde kullanımının olumsuz yanlarını düşünerek, hayatlarına olan etkilerine odaklanmalarını, bırakmış olanların ise risklerini iyi tanımalarını ve bu risklerle etkin bir şekilde baş etme yöntemleri geliştirebilmelerinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

“Başlama, Başladıysan Bırak, Bıraktıysan Başlama” mesajıyla konuşmasını tamamlayan Dr. Öğr. Üyesi Çavuşoğlu’nun katılımcılardan gelen soruları cevaplamasıyla eğitim sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.