Site Rengi

DOLAR 32,2597
EURO 34,7279
ALTIN 2.403,93
BIST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Madencilik sektörünün önceliği iş sağlığı ve iş güvenliği

EGE MADEN İHRACATÇILARI BİRLİĞİ BAŞKANI MEVLÜT KAYA, MADENCİLİK VE DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNDE İŞ KAZALARININ ORTADAN KALDIRILMASINI AMAÇLADIKLARI ‘MADENCİLİK SEKTÖRÜNDE İŞ KAZALARININ ÖNLENMESİ İÇİN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMALARININ GELİŞTİRİLMESİ’ İSİMLİ PROJELERİNİN YAKLAŞIK 210 BİN EURO DEĞERİNDE BÜTÇE ALMAYA HAK KAZANDIĞINI BELİRTTİ.

14.05.2021
88
A+
A-

Türk madencilik sektörü, Manisa Soma’da 13 Mayıs 2014’te meydana gelen maden faciası gibi kazaların tekrar yaşanmaması için iş sağlığı ve iş güvenliği projelerine yoğunlaştı. Ege Maden İhracatçıları Birliği, “Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi” hibe programı çerçevesinde hazırladığı proje ile hibe almaya kazanan kurumlardan biri oldu.

Madenler, insan hayatına 12 bin 500 yıldır konfor sağlıyor. Madenleri yeraltından çıkarıp insanlığın hizmetine sunmak ise zorlu bir sürecin sonunda gerçekleşiyor. Madenciler, madenleri insanlığa kazandırırken bugüne çok sayıda ölümlü kazayla karşı karşıya kaldı. 13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa’nın Soma ilçesinde yürekleri yakan maden kazasında 301 maden emekçisi yaşamını yitirdi. Soma’daki maden kazasının acıları Türk toplumunun zihninde daha çok taze iken Türk madencilik sektörü böyle kazaların tekrar yaşanmaması için iş sağlığı ve iş güvenliği projelerine yoğunlaştı. Ege Maden İhracatçıları Birliği; Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yürütücülüğünü yaptığı “Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi” hibe programı çerçevesinde hazırladığı proje ile hibe almaya kazanan kurumlardan biri oldu.

Madencilik sektörünün iş ve işçi sağlığına, iş ve işçi güvenliğine azami özen gösterilmesi gereken bir iş kolu olduğunun altını çizen Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, madencilik ve doğal taş sektöründe iş kazalarının ortadan kaldırılmasını amaçladıkları ’Madencilik Sektöründe İş Kazalarının Önlenmesi için İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamalarının Geliştirilmesi’ isimli projelerinin yaklaşık 210 bin Euro değerinde bütçe almaya hak kazandığını belirtti. Projeyi, Dokuz Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümüyle birlikte yürüttükleri bilgisini veren Kaya, “Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın yürütücülüğünü yaptığı ’Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi’ projemizle sektörümüzde Soma gibi yüreğimizi yakan kazaların önlenmesi için çalışmalar yürüteceğiz. Projenin genel amacı iş kazaları ve yaralanmaları azaltmak için Türkiye’de doğal taş madenciliği sektöründe iş güvenliği farkındalığını ve gelişimini artırmak” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.