Site Rengi

DOLAR 32,4621
EURO 34,7205
ALTIN 2.418,36
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Malatya’da hayvan yetiştiricilerinin sulak ihtiyaçları giderilecek

MALATYA DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİK BAŞKANI İHSAN AKIN, ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE DAĞITILACAK OLAN SIVATLARLA HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNİN HAYVAN SULAĞI SORUNUNUN ÇÖZÜLECEĞİNİ SÖYLEDİ.

Malatya’da hayvan yetiştiricilerinin sulak ihtiyaçları giderilecek
03.06.2021
71
A+
A-

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, önümüzdeki süreçte dağıtılacak olan sıvatlarla hayvan yetiştiricilerinin hayvan sulağı sorununun çözüleceğini söyledi.

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nde bilgilendirme mera ıslah projesi kapsamında beton sıvat sulak ve galvanizli saç sulaklar ile ilgili istişare toplantısı yapıldı. Toplantıya Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Mesut Arı, yetiştiriciler, muhtarlar ve ilçe temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, “Bu gün burada toplanmamızın asıl amacı burada Malatya’yla ilgili projemiz hayata geçti. Bu projemiz yıllardır yetiştiricilerimizin, üreticilerimizin onlarca dilekçe verdiği yaylalarındaki temel ihtiyaçlarının giderilmesi sulak, tuzlak ve gölgelik bunlarla ilgili. Bu projede öncelikli olarak acil olan beton sıvatlar ve saçtan yapılan sıvatların dağıtılmasıyla ilgili. Bunların bir an önce hazırlanması ve yetiştiricilere teslim edilmesiyle ilgili. Burada asıl amacımız yetiştiricilerimizin özellikle galvanizli saçlara küçük bir katkı sunarak bunları alıp direk kullanabilmeleri ve aracıyla su olan yere taşıyabilmeleri. Diğeriyse yine geçmişte dağıttığımız ve yine ortak noktalarda kullanılacak olan beton sıvatlarımız. Bunlarla ilgili toplantımızı yaptık. Taleplerimizi topluyoruz. Yaklaşık 1 hafta içerisinde de bu talepleri toparladıktan sonra geçmişteki taleplerle birlikte yetiştiricilerimize yaylalarında, meralarında, ilçelerinde bunları teslim etmeye başlayacağız. Burada projemize destek olan Tarım Bakanımıza, emeği geçen bürokratlarımıza, tarım il müdürümüze ve ekine teşekkür ediyoruz. Burada acil olan yer neresi varsa muhakkak bizle müracaat etmelerini sağlayın. Bunları bizlere talep şeklinde veya tarım ilçe müdürlüklerine bir an önce yapsınlar. İnşallah bunları bir an önce dağıtalım. Bu sıvatlarla ilgili sorunlarımızı çözelim” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.