Site Rengi

DOLAR 32,5681
EURO 34,8878
ALTIN 2.438,54
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Mamak’ta riskli yapılar tespit ediliyor

MAMAK BELEDİYESİ İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, İLÇE GENELİNDE RİSK OLUŞTURAN YAPILARIN TESPİTİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI.

18.02.2021
77
A+
A-

Mamak Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde risk oluşturan yapıların tespiti için çalışma başlattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli yapıların tespitleri için yetkilendirilen Mamak Belediyesi, ilçe sakinlerinin güvenliğini düşünerek hasarlı bina tespit çalışmalarına başladı. Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamında, ilçe genelinde riskli yapı tespit çalışmalarına başlayan Mamak Belediyesi ekipleri, Başak Mahallesi’nde ikamet eden yapı sakinlerinin başvurusu üzerine tespit çalışması gerçekleştirdi.

Öncelik vatandaş talebi

Afet riski taşıyan yapılara, meydana gelecek felaketlerin önlenmesi amacıyla tespit işlemi yapıldığını belirten ekipler, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkilendirmesi ile Mamak Belediyesi olarak ilçemizde risk taşıyan yapıları tespit ediyoruz. Risk analizlerinin kontrolünü ve laboratuvar sonuçlarını yerinde görerek onaylıyoruz. Yasal süreçleri devam eden 31 gecekondu bulunuyor. Bu çalışmanın yapılabilmesi için öncelikle vatandaşların müdürlüğümüze başvuru yapması gerekiyor. Binasının riskli olduğunu düşünen bir kişinin bile müracaatı tespit için yeterli. Olası bir depremde can kaybının önüne geçilebilmesi için Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında, yapılarından şüphe duyan vatandaşların başvuru yapması büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandılar.

Depremde can kaybının önüne geçebilmek için dikkat edilmesi gereken 7 önemli nokta şunlar:

“Bina 1999 yılında önce yapıldıysa, bina projesiz ve ruhsatsız yapıldıysa, inşaatta hazır beton kullanılmadıysa, binadan daha önce alınmış karot beton dayanımı C1O altındaysa, bina kolon ve kirişlerinde çatlaklar varsa, bodrum katta rutubet, kolon demirlerinde paslanma, betonda deniz kabukları varsa ve Bina dere yatağı, dolgudaysa riskli olma ihtimali bulunuyor”.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.