Site Rengi

DOLAR 32,5316
EURO 34,9229
ALTIN 2.424,64
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Mersin’de endüstriyel ağaçlandırma çalışmaları arazi eğitimi yapıldı

MERSİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI İŞLETME MÜDÜRLÜKLERİNCE YÜRÜTÜLEN ENDÜSTRİYEL AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARININ TEKNİĞİNE VE İŞ TAKVİMİNE UYGUN OLARAK YAPILMASI AMACIYLA ARAZİDE UYGULAMALI EĞİTİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Mersin’de endüstriyel ağaçlandırma çalışmaları arazi eğitimi yapıldı
19.06.2021
63
A+
A-

Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı işletme müdürlüklerince yürütülen endüstriyel ağaçlandırma çalışmalarının tekniğine ve iş takvimine uygun olarak yapılması amacıyla arazide uygulamalı eğitim gerçekleştirildi.

Müdür Yardımcısı Beyhan Altıntaş, Ağaçlandırma Şube Müdürü Rıza Güleç, şube mühendisleri, işletme müdürleri, işletme müdür yardımcıları ve şeflerin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim çalışmasında konuşan Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, endüstriyel ağaçlandırma çalışmalarının çok önemli olduğunu, yapılacak bu çalışmaların önümüzdeki 20-30 yıl içinde semeresinin alınacağını söyledi.

Yapılan çalışmaların yörede yaşayan insanlara iyi anlatılması gerektiğini kaydeden Akduman, “Kurumsal olarak geçmişten bugüne kadar önemli ormancılık çalışmalarını gerçekleştirdik. Bunun en iyi örneği ise yok olmak üzere olan sedir ormanlarının yeniden ihya edilmesidir. Bu kapsamda endüstriyel ağaçlandırma çalışmalarımız da en verimli sahalarda, makine ile toprak işleme çalışmasının yapılarak, üstün nitelikli fidan dikilmek suretiyle daha verimli orman kurmak amacını taşımaktadır” dedi. Akduman, fidan dikiminden sonra da 5-6 yıl süreyle ot alma-çapalama- koruma işlemlerinin devam ettiğini belirterek, işin tekniğinden taviz verilmeden ve zamanında yapılması gereğini vurguladı.

Arazi eğitiminde, ekskavatörle toprak işleme, fidan dikimi, fidan bakımı teknikleri ile dikenli tel çit ihata tesisi çalışmaları Ağaçlandırma Şube Müdürü Rıza Güleç ve Ağaçlandırma Şube Müdürlüğü Mühendisi Mehmet Can Yüksel tarafından uygulamalı olarak gösterildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.