Site Rengi

DOLAR 32,5192
EURO 34,8030
ALTIN 2.421,00
BIST 9.687,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Mesleki eğitimde “1.000 Okul Projesi”ne 176 milyon liralık destek

MESLEKİ EĞİTİMDE 1.000 OKUL’ PROJESİNE 176 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILDI. PROJENİN DEĞERLENDİRME TOPLANTISINA KATILAN MİLLÎ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK, SEÇİLEN OKULLARIN ALTYAPISININ GÜÇLENDİRİLMESİ VE EĞİTİM ORTAMLARININ ZENGİNLEŞTİRİLMESİ İÇİN BAŞLATILAN ÇOK YÖNLÜ ÇALIŞMA İLE MESLEK LİSELERİ ARASINDAKİ BAŞARI FARKLARINI AZALTMADA ÖNEMLİ BİR MESAFE KAYDEDİLECEĞİNİ BELİRTTİ.

11.03.2021
79
A+
A-

“Mesleki Eğitimde 1.000 Okul Projesi”ne 176 milyon liralık yatırım yapıldı. Projenin değerlendirme toplantısına katılan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, seçilen okulların altyapısının güçlendirilmesi ve eğitim ortamlarının zenginleştirilmesi için başlatılan çok yönlü çalışma ile meslek liseleri arasındaki başarı farklarını azaltmada önemli bir mesafe kaydedileceğini belirtti.

Mesleki Eğitimde 1.000 Okul Projesi’nin 2021 yılı Mart ayı performans değerlendirme toplantısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk başkanlığında gerçekleştirildi.

Mesleki eğitimde kaliteyi artırmak ve meslek liseleri arasındaki başarı farklarını azaltmanın hedeflendiği projenin ilk dört aylık performansı veriler ışığında değerlendirildi.

Bugüne kadar proje kapsamında bin okula bin kütüphane kuruldu. Bin okuldan fizik-kimya-biyoloji laboratuvar eksikliği olanların bu eksikliklerini gidermeleri için gerekli destek sağlandı. Ayrıca, mevcut meslek alan laboratuvar ve atölyeleri güçlendirildi. Bu kapsamda 200 milyon liralık bütçenin 85 milyon lirası 2020 yılında kullanılarak mevcut laboratuvarlar yenilendi.

Proje kapsamındaki bin okulun bakım ve onarımlarına da öncelik verildi. Bu kapsamda 2020 yılında 50 milyon liralık yatırım yapıldı. 2021 yılında bin okulun güçlendirme kapsamında olan okullara 250 milyon liralık ödenek tahsis edildi. Proje kapsamındaki bin okulda bulunan öğretmenlere yönelik eğitimler de planlandığı gibi devam ediyor. Bu kapsamda 67 bin 500 öğretmene ölçme ve değerlendirme eğitimi, 40 bin 166 meslek öğretmenine de fikri mülkiyet ve sınai haklar eğitimi verildi.

Okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve okul ortamını içeren çok kapsamlı projenin takvimine göre ilerlediğine dikkati çeken Bakan Selçuk, proje kapsamında bugüne kadar okullara 176 milyon liralık yatırım yapıldığını aktardı. Selçuk, proje ile meslek liseleri arasındaki başarı farklarını azaltmada önemli bir mesafe kaydedileceğini vurgulayarak, “5 ay önce başlattığımız proje takvimine göre ilerliyor. Bu toplantıda da projenin dört ayını ve önümüzdeki aylarda yapılacak çalışmaları da ayrıntılı bir şekilde arkadaşlarımızla birlikte değerlendirdik. Projenin gerçekleştirilmesine büyük emek veren Bakan Yardımcım Mahmut Özer ve çalışma arkadaşlarına, 81 il müdürümüze ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu, Strateji Dairesi Başkanı Mehmet Fatih Leblebici, Destek Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Çolak, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Nezir Gül, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Şensoy, İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Umut Gür, Bilgi İşlem Genel Müdürü Özgür Türk, Bakan Danışmanları Dr. Sevil Uygun İlikhan, Dr. Aylin Şengün Taşçı, Dr. Hayri Eren Suna ve 81 il milli eğitim müdürü katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.