Site Rengi

DOLAR 32,3535
EURO 35,1812
ALTIN 2.324,98
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Mevsimlik işçilerin ağaç budama mesaisi

MUŞ’TA İLKBAHAR MEVSİMİNİN GELMESİYLE BİRLİKTE ŞEHİR DIŞINDAN KENTE GETİRİLEN MEVSİMLİK İŞÇİLER, MEYVE AĞAÇLARINDA BUDAMA ÇALIŞMASI BAŞLATTI.

16.04.2021
131
A+
A-

Muş’ta ilkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte şehir dışından kente getirilen mevsimlik işçiler, meyve ağaçlarında budama çalışması başlattı.

Kentte meyvecilik yapan vatandaşlar, ağaçlardan daha iyi verim alabilmek için mevsimlik işçilere budama yaptırıyor. Merkeze bağlı Akpınar köyü yakınından geçen Murat Nehri kıyısındaki meyve bahçelerinde yetiştirilen elma, armut, kiraz ve şeftali ağaçları, usta ellere emanet ediliyor. Burada 250 dönüm alan üzerindeki 5 bin ağaçta budama yapan ekip, yaklaşık bir ayda çalışmayı tamamlamayı hedefliyor.

Ekip olarak budama yaparak geçimlerini sağladıklarını belirten Fuzuli Karayev, Bursa’dan Muş’a 5 kişi geldiklerini söyledi. Budamacılık yaparak geçimlerini sağladıklarını ifade eden Karayev, “Bu işi yapıyoruz. Budama işlemi yapılmazsa meyve kaliteli olmaz, ağaç gittikçe orman gibi olur. Onun için her yıl budama yapılmalı. Ayda bir işçi 700-800 ağacı buduyor. 5 işçi olarak yaklaşık 3-4 bin civarında ağaç buduyoruz” dedi.

Her ağacın budanması gerektiğini ifade eden işçilerden Tahir Ahmetoğulları ise budamadaki amacın yetişen ürünün kaliteli olmasını sağlamak olduğunu ifade etti. Budamanın ağaçları rahatlattığını belirten Ahmetoğulları, “Mart-nisan aylarında budama başlar ve yaklaşık 3 ay sürer. Geçim kaynağımız budamacılıktır. Günde 150 civarında ağaç buduyoruz. Ağaçtaki 4 ana dalda budama yapılmaz ise gelecek yıl ağaçtan istenen ürün elde edilmez ve kalitesi yitirilir” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.