Site Rengi

DOLAR 32,4150
EURO 34,8024
ALTIN 2.404,36
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının kitap sevinci

BURSA MERKEZLİ AVRUPA’NIN EN BÜYÜK KİTABEVİ OLAN BKM KİTAP, BURSA’NIN YENİŞEHİR İLÇESİNE BAĞLI KÖYLERİNDE MEVSİMLİK TARIM İŞÇİSİ OLARAK ÇALIŞAN AİLELERİN YÜZLERCE ÇOCUĞU İÇİN KİTAP DESTEĞİNDE BULUNDU.

Mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının kitap sevinci
08.06.2021
74
A+
A-

Bursa merkezli Avrupa’nın en büyük kitabevi olan BKM KİTAP, Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı köylerinde mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan ailelerin yüzlerce çocuğu için kitap desteğinde bulundu. Okul öncesi dönemden ortaöğretim seviyesine kadar kitaplarla buluşan çocukların mutluluğu gözlerine yansıdı.

Genellikle Doğu Anadolu vilâyetlerinden yaz mevsiminde Bursa’ya gelip tarım işçisi olarak çalışan aileler, tarım alanlarına yakın olması için kurulan çadır kentlerde yaşıyor. Merkeze uzak kalan bu çadırlarda aynı zamanda aileleriyle birlikte gelen yüzlerce çocuk da yaşıyor.

Yenişehir Belediyesi nezâretinde hayırsever Muhsin Şaşmaz öncülüğünde gerçekleştirilen projede çocuklar hem oyuncak, hem de kitaplarla buluştu. BKM KİTAP Yönetim Kurulu Başkanı Kutbettin Bingölbalı, “Bu çocuklar aileleri ile birlikte bir mücadelenin içinde doğup büyüyorlar, yaşadıkları yer itibariyle kitaba ulaşmaları çok zor. Onlar gelemiyorsa biz gideriz dedik ve şimdilik 3 köyde çocuklarımızı kitaplarla buluşturduk. BKM KİTAP olarak bizim sloganımız “Bir Kitapla Mümkün”. Bu çocuklarımızın da bu mücadele şartlarında kendilerini geliştireceği, onlara ışık tutacağı düşünerek “Bir kitapla mümkün” dedik. Çünkü biliyoruz ki imkân verilirse bu çocuklar da köyden çıkıp Nobel alabilirler. Nasıl ki Aziz Sancar Mardin’in bir köyünden Nobel’e uzanan bir bilim insanı olduysa bu çocuklar için de bunu mümkün kılmak bizim elimizde” dedi.

BKM KİTAP gelecek dönem projelerinden de bahseden Bingölbalı, “BKM Kitap olarak bu projeleri sosyal sorumluluk olarak değil, sosyal zorunluluk olarak görüyoruz. Kurum olarak kendimize belirlediğimiz hedef, kitapsız çocuk kalmasın. Yönetim Kurulu kararımızla projelerimizi kurumsal bir yapı altına alarak Bir Kitapla Mümkün Derneği çalışmalarımıza hız verdik. Gelecek dönemde edebiyat, iş, sanat, spor, sinema sektörlerinin önemli isimlerini “Bir kitapla mümkün” projesi içinde görebileceksiniz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.