Site Rengi

DOLAR 32,4253
EURO 34,5794
ALTIN 2.386,13
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

“MOR Haritam” uygulaması hayata geçti

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN KADIN MERKEZLERİNİ, SOSYAL YARDIMLARINI, GÜNDÜZ BAKIMEVLERİ GİBİ TOPLUMSAL CİNSİYETE DUYARLI HİZMETLERİNİ DE GÖSTEREN ‘MOR HARİTAM’ UYGULAMASI İLE ANKARA’NIN ÖZELLİKLE KADINLAR İÇİN DAHA GÜVENLİ HALE GETİRİLMESİ AMAÇLANIYOR. SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI DAHA ÇOK KADINA ULAŞABİLMEK İÇİN MUHTARLARLA DA İŞ BİRLİĞİ YAPIYOR.

09.02.2021
73
A+
A-

Büyükşehir Belediyesinin kadın merkezlerini, sosyal yardımlarını, gündüz bakımevleri gibi toplumsal cinsiyete duyarlı hizmetlerini de gösteren ‘MOR Haritam’ uygulaması ile Ankara’nın özellikle kadınlar için daha güvenli hale getirilmesi amaçlanıyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı daha çok kadına ulaşabilmek için muhtarlarla da iş birliği yapıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women), İsveç Büyükelçiliği ile Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) iş birliğiyle hayata geçirdiği “MOR Haritam” uygulaması http://morharitam.ankara.bel.tr adresi üzerinden kadınlara ulaşmaya başladı.

Türkiye’de ilk uygulama

İsveç Büyükelçiliği tarafından İsveç Uluslararası Kalkınma İş birliği Ajansı (SIDA) aracılığıyla fonlanan ve BM Kadın Birimi’nin katkılarıyla “Türkiye’de Siyasi Liderlikte ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi” kapsamında başlatılan ‘MOR Haritam Projesi’ Türkiye’de ilk kez Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek.

Projeyi daha çok kadına duyurmak için öncelikle muhtarlarla iş birliği sürecini başlatan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, muhtarlıkları ziyaret ederek hem bilgilendirme yapıyor hem de farkındalık afişleri yerleştiriyor. Kadın Danışma Merkezi çalışanlarından Seren Zeynep Öztepe, uygulamayı muhtarlara da anlatarak, şu bilgileri verdi:

“MOR Haritam uygulaması Türkiye’de bir ilk olmakla birlikte 27 Ocak’ta hizmete başladı. Haritaya girildiğinde hangi semtte hangi kreş var, şiddet önleme ve izleme merkezi nerede, en yakın meslek edinme kursu nerede, en yakın Kadın Danışma Merkezi nerede bunları görebiliyorsunuz. Tüm muhtarlıkların telefon numarası ve adreslerine de tek tek ulaşılabiliyor. Bizim için en önemlisi de kadınların kendilerini güvenli hissetmedikleri yerleri o haritada işaretleyebilmeleri ve riskli bölgeyi bildir butonundan bizlere bildirebilmeleri. Daha çok kadına bu hizmeti duyurabilmek için merkez muhtarlıkları ziyaret ederek uygulama hakkında bilgi veriyoruz. Geri bildirimler bizim için çok önemli.”

Bölgesel analizler yapılabilecek

Ankara’da yaşayan kadınlar için başvuru ve bilgi merkezi olmayı hedefleyen ve kadın temelli verilerin alınacağı “MOR Haritam” uygulaması sayesinde kentte kadınlara verilecek hizmetlerin bölgesel analizleri de yapılabilecek. Kadınlar kadar erkek vatandaşların da güvenliğini sağlamaya yönelik tasarlanan; yaş, eğitim durumu, medeni durum gibi kent demografisinin görüntülendiği haritada ayrıca kadın merkezleri, sosyal yardımlar, gündüz bakımevleri, afet toplanma yerleri gibi hizmetlerin nerelerde olduğu rahatlıkla görülebilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.