Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Muş’ta devasa portre çalışmaları

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ (MŞÜ) EL SANATLARI BÖLÜMÜ ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİN ELİNDE ŞEKİL ALAN EL EMEĞİ GÖZ NURU NADİDE RESİMLER, REKTÖRLÜK, KÜTÜPHANE VE KONGRE MERKEZİ DUVARLARINI SÜSLEYECEK.

19.03.2021
70
A+
A-

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) El Sanatları Bölümü öğretim görevlilerinin elinde şekil alan el emeği göz nuru nadide resimler; rektörlük, kütüphane ve kongre merkezi duvarlarını süsleyecek.

MŞÜ Öğretim Görevlisi Abdulkadir Öznülüer tarafından başlatılan dönemsel portre çalışmaları, üniversitenin duvarlarını süsleyecek. Yaklaşık 2 ayda bir eseri tamamlayan Öğretim Görevlisi Öznülüer, göreve geldikleri günden beri bu tip çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Çalışmada önemli olan konunun kuruma sanatsal anlamda katkı sağlamak olduğunu anlatan Öznülüer, “Bunun da en önemli sebebi Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ın, sanatsal çalışmalara verdiği kıymettir. Kendisinden bu anlamda oldukça fazla destek gördük. Bu çalışmalar bir dizi dönemsel portre çalışmalarının ilk ayağıdır. Bu portre, Fransız oryantalist ressam ve heykeltıraş Jean Lekomte Drugoy adlı sanatçının eseridir. Drugoy, Fas’a yaptığı gezide bir bedevinin akşam namazından önce yaptığı duayı resimsel olarak betimliyor. Bu oryantalist ressam ayrıca Türkiye’de ziyaretlerde bulunmuş ve Arap coğrafyası ile Müslüman ülkeleri gezme fırsatı bulmuş. Bu tip eserleri çok fazla. Biz onun resmini birebir röprodüksiyon halinde değil de yorumlayarak çalıştık. Bu resim 19. yüzyılın başlarında çalışılmış bir resim. Daha sonra Osman Hamdi’nin bazı eserleri var, çalışacağımız ileriki dönemlerde onları da yapacağız” dedi.

“Resmimizin boyutu 140’a 370 santimetre ebatlarında”

Üniversitenin çeşitli yerlerine asılacak olan eserleri birçok kişinin beğenisine sunacaklarını belirten Öznülüer, “Resmimizin boyutu 140’a 370 santimetre ebatlarında. Çalışmalarımızın bu kadar büyük olmasının nedeni kütüphane, kongre merkezi ve rektörlük binamızın duvarlarının büyük olmasıdır. Bu resimleri tamamlandıktan sonra asıp personelimizin, öğrencilerimizin ve misafirlerimizin seyrine sunmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.