Site Rengi

DOLAR 32,5557
EURO 34,8672
ALTIN 2.429,18
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Müzikolik’te kabak kemane gecesi

MÜZİKOLİK’TE KABAK KEMANE GECESİ

21.03.2021
93
A+
A-

Bursa Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Müzikolik” programına konuk olan kabak kemane sanatçısı Uğur Önür, kabak kemane ve halk müziği icra etmek isteyenlere tavsiyelerde bulundu. Önür, sergilediği performansla da izleyenlere keyifli bir akşam yaşattı.

Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün çevrimiçi düzenlediği, “Müzikolik” programı, müziğin farklı tınılarını ve enstrümanlarını sanatseverlerle buluşturuyor. Müzikolik programına bu kez, kabak kemanenin önemli isimlerinden biri olan Uğur Önür konuk oldu. Flüt sanatçısı Cem Önertürk’ün keyifli sunumuyla gerçekleşen etkinlikte kabak kemane sanatçısı Uğur Önür, müzik kariyeri ve kabak kemane hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Önür, halk müziği ve kabak kemane icra etmek isteyenlere de önemli tavsiyelerde bulundu. Enstrümanların birbirine katkısı olduğunu belirten Uğur Önür, “Örneğin yaylı bir enstrüman kullanımının, kişinin nefesli ya da mızraplı enstrüman çalabilmesine de önemli katkılar sunacağına inanıyorum” dedi. Türkiye’de müzikte ayrım olduğunu da dile getiren Önür, bu ayrımların müzisyenlerin bir araya gelip müzik yapmasına müsaade etmediğini ifade etti. Önür, “Türk Halk Müziği de, Türk Sanat Müziği de aslında aynı müzik. Müzik birdir, önemli olan müziğin ifade şeklidir. Batı müziğinde kullanılan teknikler kendiliğinden ortaya çıkmadı. O dönem yaşayan halklardan alınan tekniklerle ortaya çıktı. Bizde de aynı şekilde. Batı müziğiyle yetişen insanların, Türk müziğine sırtını dönmemesi gerekiyor. Bizim de ufkumuzu aşmak, orkestralar içinde yer almak adına kendimizi o yönde geliştirmemiz gerekiyor. Birbirinden ayrı tutamayız. İkisi de birbirinden etkilenecek müzikler ki birleştirme çalışmaları yapılıyor” şeklinde konuştu. Karahisar Kalesi, Güle Çıktım Gülmedim ve Çekemedim Akça Kızın Göçünü adlı eserleri de hem çalıp hem seslendiren Uğur Önür, sergilediği kabak kemane performansıyla izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Etkinliği izlemek isteyen sanatseveler, www.youtube.com/NiluferSanat kanalından

“Müzikolik” programına erişebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.