Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 21°C

Öğrenciler, e-Twinning projesi ile “Cinsiyet Eşitliği” konusunda bilgilendiriliyor

BARTIN’DA KÖKSAL TOPTAN ANADOLU LİSESİ İLE BİRLİKTE TÜRKİYE’NİN VE AZERBAYCAN’IN FARKLI İLLERİNDEKİ OKULLARIN DÂHİL OLDUĞU E-TWİNNİNG PROJESİNDE ÖĞRENCİLER “CİNSİYET EŞİTLİĞİ” KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLİYOR.

15.04.2021
82
A+
A-

Bartın’da Köksal Toptan Anadolu Lisesi ile birlikte Türkiye’nin ve Azerbaycan’ın farklı illerindeki okulların dâhil olduğu e-Twinning projesinde öğrenciler “Cinsiyet Eşitliği” konusunda bilgilendiriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da desteklenen “21.Yüzyılda Kadının Değeri ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” adlı proje hayata geçiriliyor. Proje, ülkemizden Bartın, Denizli, Eskişehir, Kocaeli ve Muğla illeri ile Azerbaycan’ın farklı illerinden 12 öğretmenin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Bartın Köksal Toptan Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Durdane Gözübüyük’ün de ortağı olduğu projede öğrencilere fark oluşturacak eğitimler veriliyor.

Proje hakkında bilgiler veren Durdane Gözübüyük, kadınların güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet ayrımını ortadan kaldırmanın yollarından birinin eğitim olduğunu söyledi.

Gözübüyük, “Proje kapsamında öğrencilerimize Aralık ayından bu yana çeşitli eğitimler vermekteyiz. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin eğitimini vererek kadın ve kız çocuklarının konumlarının güçlenmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Öğrencilerin kadın hareketliliğinin tarihsel süreçleri hakkında bilgi sahibi olmasına destek oluyoruz. Kültürel çeşitliliğin önemine vurgu yaparak öğrencilerimizin toplumuzdaki cinsiyet eşitsizliğini analiz etmelerini sağlıyoruz. Eğitim sonucunda proje ödevleriyle öğrencilerin bir soruna farklı çözümler sunma becerisi kazanmalarını hedefliyoruz. Ayrıca araştıran, sorgulayan, fark eden, iş birlikçi bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Projeyle dünyayı iyileştirme adına bir katkıda bulunmak istediklerini de vurgulayan Gözübüyük, “Toplumsal cinsiyet eşitliğini savunan, kadının güçlenmesine katkıda bulunan, çevresine bu konuda farkındalık aşılayan, bilinçli bireyler yetiştirmek ve sürdürülebilir kalkınma amaçlarından Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin eğitimini almış araştıran, sorgulayan, işbirlikçi bireyler projenin beklenen sonuçlarındandır. Ayrıca Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinde problem çözme kapasitesinin artırılmasına katkıda bulunmak projenin diğer bir beklenen sonucudur.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.