Site Rengi

DOLAR 32,3724
EURO 34,9981
ALTIN 2.325,89
BIST 9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Oğuzeli MYO’dan afet ve deprem bilinci konferansı

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ (GAÜN) OĞUZELİ MESLEK YÜKSEKOKULU TARAFINDAN TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ DERSİ KAPSAMINDA AFET VE DEPREM BİLİNCİ KONFERANSI ONLİNE OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

28.05.2021
90
A+
A-

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu tarafından Toplumsal Duyarlılık Projesi Dersi kapsamında Afet ve Deprem Bilinci Konferansı online olarak gerçekleştirildi.

Oğuzeli MYO Afet ve Deprem Bilinci Projesi Koordinatörü Öğretim Görevlisi Bilal Erdoğan’ın koordine ettiği, Gaziantep AFAD İl Müdürü Sinan Atakan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa; GAÜN Toplumsal Duyarlılık Projeleri Merkezi Koordinatörü Öğr. Gör. Simge Akbaş, Yüksekokul akademik personelleri, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencilerinin yanı sıra Yüksekokulun diğer program öğrencileri ve vatandaşlar da katıldı.

“Afete hazırlıklı olmalıyız”

Gaziantep Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürü Sinan Atakan konuşmasında; AFAD Başkanlığı faaliyetleri, toplu göç hareketlerini, Gaziantep depremselliğini, Türkiye Afet Müdahale Planı-1 ile Afet ve depremden korunma yolları hakkında bilgi verdi. Atakan, 2021 yılının Türkiye Afet Eğitim Yılı olması sebebiyle topyekün, tüm halkımızın afete hazırlıklı olması gerektiğini belirtti. Gaziantep’in Depremselliği konusunda özellikle Nurdağı ve İslahiye ilçelerinin birinci derece deprem bölgesi olması sebebiyle deprem tedbirlerinin buralarda hassasiyetle uygulanması gerektiğini ifade eden Atakan, binaların deprem yapı yönetmeliğine uygun yapılmasını, denetim ve kontrollerinin daha sıkı yapılmasını istedi.

“Tüm kurum ve kuruluşlara eğitim vermeye hazırız”

Öğr. Gör. Bilal Erdoğan da GAÜN ile Gaziantep AFAD İl Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde Oğuzeli Meslek Yüksekokulu’nda Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programının 64 öğrencisiyle Afet ve Deprem Bilinci Projesini uygulamaya başladıklarını söyledi. Öğr. Gör. Erdoğan, “Bu kapsamda broşür hazırlayarak öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. İsteyen tüm kurum ve kuruluşlara eğitim vermeye hazırız. Deprem kuşağında olan ülkemizde depremden kaçış mümkün değil. Depremi önleyemeyeceğimize göre, sağlam yere sağlam binalar yapıldığı takdirde korkulacak bir şey yok” diye konuştu.

Online konferansın sonunda, Oğuzeli MYO Müdürü Prof. Dr. Memet Şahin; Proje koordinatörü Öğr. Gör. Bilal Erdoğan’a, Gaziantep AFAD İl Müdürü Sinan Atakan’a ve öğrencilere teşekkür ederek, deprem gerçeğinin daima unutulmaması gerektiğini kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.