Site Rengi

DOLAR 32,5231
EURO 34,7980
ALTIN 2.444,10
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

OMÜ Öğrencileri Litvanya’daki Uluslararası Sosyal Girişimcilik Yarışması’nda ikinci oldu

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (OMÜ) ZİRAAT FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. KÜRŞAT DEMİRYÜREK VE HİROKO KAWAMORİTA DANIŞMALIĞINDA OMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN OLUŞAN EKİP; 22-23 NİSAN 2021 TARİHLERİNDE LİTVANYA İŞLETME UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ (LİTHUANİA BUSİNESS UNİVERSİTY OF APPLİED SCİENCES) TARAFINDAN DÜZENLENEN “ULUSLARARASI SOSYAL GİRİŞİMCİLİK YARIŞMASI”NDA İKİNCİ OLDU.

29.04.2021
81
A+
A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Demiryürek ve Hiroko Kawamorita danışmalığında OMÜ öğrencilerinden oluşan ekip; 22-23 Nisan 2021 tarihlerinde Litvanya İşletme Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (Lithuania Business University of Applied Sciences) tarafından düzenlenen “Uluslararası Sosyal Girişimcilik Yarışması”nda ikinci oldu.

Ödül alan ekipte; Safayat Hossain (Çevre Mühendisliği yüksek lisansı), Nabeela Maqbool [Toprak Bilimi yüksek lisansı (emiSS)], Sümeyye Koç (Sinir Bilimleri Bölümü doktora adayı), Merve Aşık (Biyoloji yüksek lisansı) ve Fransız gönüllü Marion Cohadon (Fransız Kamu Hizmeti Ajansı – French Civil Service Agency tarafından finanse edildi) yer aldı.

Üretilen ‘Fertile Bin’, atıkları daha kısa sürede gübre hâline getiriyor

Ekip, piyasadaki diğer rakiplere kıyasla daha kısa sürede atıkları organik gübre hâline getirmek için kullanılabilen “Fertile Bin”i üreterek organik bir atık yönetim sistemi geliştirmek için yenilikçi bir fikir geliştirdi.

OMÜ’lü öğrencilerce üretilen sosyal iş fikrinin temel amacı; geri dönüşüm açısından insanların alışkanlıklarını değiştirmeyi ve yanı sıra da tarım veya bahçecilik, mali faydalar ve evde çiftçilik veya bahçecilik için gübre üretmeyi; kurumsal fayda olarak finansal kurumlara (okul, kolej, üniversite, başlangıç şirketleri, vb.) finansal olarak kâr sağlamayı; atığın boyutunu azaltmak ve sıfır atık yönetimi modeli için sıfır atık davranışlarını teşvik etmek adına sosyal farkındalık geliştirmeyi gözetiyor.

İkincilik ödülüne layık görülen ekip, danışmanlık altında proje fikri üretmeye devam ederek bir sonraki adım için eylem planını oluşturacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.