Site Rengi

DOLAR 32,5139
EURO 34,9434
ALTIN 2.435,50
BIST 9.792,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Ormanları İHA’lar koruyacak

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN HAZIRLANAN VE ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNİN KATILDIĞI ‘İHA TİCARÎ PİLOTLUK’ EĞİTİMİNİ TAMAMLAYAN 110 TEKNİK PERSONEL SERTİFİKALARINI ALDI.

17.02.2021
60
A+
A-

Bursa Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan ve Orman Bölge Müdürlüğü personelinin katıldığı ‘İHA Ticarî Pilotluk’ eğitimini tamamlayan 110 teknik personel sertifikalarını aldı.

8-12 Şubat 2021 tarihleri arasında süren eğitimleri başarıyla tamamlayan Mustafakemalpaşa Orman İşletme Müdürü Fatih Öztürk ile birlikte 4 personel, sertifika almaya hak kazananlar arasında yer aldı. Bursa Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 2020 yılında başlatılan eğitimlere bugüne kadar Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nden 110 teknik personel katıldı.

36 saatlik eğitimi tamamlayan ve başarılı olan personelin sertifikaları Vali Yrd. Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, BTÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Beyhan Bayhan ve BTÜ SEM Müdürü Prof Dr. Ali İhsan Kadıoğulları tarafından verildi.

Orman Bölge Müdürlüğü’nce drone, multispektral, termal ve zoom kamera sistemleri ilk kez ‘Kayın Tırtılı ile Mücadele Projesinde’ kullanıldı ve 2 yıl gibi kısa bir sürede başarı ile sonuçlandı.

İHA’lar halen devam eden ‘Kestane Gal Arısı Yayılışının Tespiti ve Haritalaması’, ‘Defne Yayılış Alanlarının Tespiti ve Servet Envanteri’ projeleri ile maden sahalarının güncel haritalarının 12 cm hata payı ile oluşturularak aşımların tespiti, yangınların izlenmesi, terasların ölçümü gibi çalışmalarda faal olarak kullanıldı.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, ormancılık çalışmalarını zorlaştıran iklim ve arazi şartlarında işleri kolaylaştırarak zaman ve iş gücünden tasarruf sağladığı için çalışmalarda İHA’lara daha çok yer vererek, teknolojinin yaygın kullanımı amacıyla ekiplerin eğitimlerini önemsediklerini bildirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.