Site Rengi

DOLAR 32,5767
EURO 34,9899
ALTIN 2.462,54
BIST 9.892,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Özcan, Kayısının gelişim sürecini anlattı

BAŞKAN ÖZCAN, KAYISININ GELİŞİM SÜRECİNİ ANLATTI

22.03.2021
96
A+
A-

Malatya Ticaret Borsa (MTB) Başkanı Ramazan Özcan Kayısının gelişim sürecini misafirlere anlattı.

Kentin turizm ve yemek kültürünü tanıtma amacıyla düzenlenen ’Kayısı Çiçeği Festivali’ programı kapsamında Kayısının gelişim serüveni ve sofraya ulaşana kadar geçen sürecini Malatya Ticaret Borsası Ramazan Özcan anlattı.

Eski Şire Pazarında gerçekleştirilen programda Kuru Kayısı, Kayısı ürünleri ve Malatya’ya has diğer kuru meyve gruplarının tanıtımı gerçekleştirildi. Kayısının sofralara çiftçinin alın teri ulaştığını kaydeden Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan,” Yaklaşık 8 milyon kayısı ağacının olduğu ve 50 bini aşkın ailenin geçimini sağladığı Malatya, Dünya Kayısı Başkentidir. Kaysı üretiminde çiftçilerimiz bin bir zorluklarla hasat dönemini devam ettiriyor. Kayısı çuvala girene kadar üreticinin riskleri devam ediyor. Kısacası kayısı alın teri ile sofralara ulaşıyor” dedi.

Kayısının daldan sofraya ulaşan hikayesini anlatan Özcan, ”Kayısı ağacı şuan içinde bulunduğumuz ve şenliğimizin ana teması olan çiçeklenme dönemi ile serüvenine başlıyor. Bu süreç içerisinde Mart ayında Don riski ve Nisan sonuna kadar yağışların verebileceği hasar riskini atlattıktan sonra çağla dediğimiz kayısı meyvesinin ilk evresine ulaşıyor. Haziran aynın ilk haftalarında düşük rakımlı bölgelerde meyve hasadı başlayarak, yüksek rakımlı bölgelerde Ağustos ayının sonlarına kadar devam ediyor. Kayısı meyvesinin hasadı yapılırken Kuru Meyve grubunda 2 ana ürün elde ediliyor. Bunlar Kükürtlemiş Kayısı ve Gün kurusu olarak tabir edilen Natural Kayısıdır” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.