Site Rengi

DOLAR 32,3793
EURO 34,7360
ALTIN 2.408,24
BIST 10.101,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

(Özel) Brüksel’de kaçak göçmenlerin kilisedeki açlık grevi 29. gününü geride bıraktı

BELÇİKA’NIN BAŞKENTİ BRÜKSEL’DE BULUNAN TARİHİ BEGUİNAGE KİLİSESİ’NE SIĞINAN KAÇAK GÖÇMENLERİN SESLERİNİ DUYURABİLMEK İÇİN BAŞLATTIĞI AÇLIK GREVİ 29. GÜNÜNÜ GERİDE BIRAKTI.

(Özel) Brüksel’de kaçak göçmenlerin kilisedeki açlık grevi 29. gününü geride bıraktı
23.06.2021
97
A+
A-

Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan tarihi Beguinage Kilisesi’ne sığınan kaçak göçmenlerin seslerini duyurabilmek için başlattığı açlık grevi 29. gününü geride bıraktı.

Belçika’nın başkenti Brüksel’in tarihi St. Catherine Meydanı’nda yer alan Beguinage Kilisesi’nde yaklaşık 250 kaçak göçmenin, ülkede oturum hakkı alabilmek için seslerini duyurma çabası sürüyor. Brüksel’de oturum hakkı için yaptıkları başvurulara cevap alamayan göçmenlerin kilisedeki açlık grevi 29. gününü geride bıraktı. Günlerdir açlıktan bitap düşen göçmenlerin sağlık durumu ise giderek kötüleşiyor. Çoğunluğu uzun yıllardan beri Belçika’da bulunan ve “kağıtsızlar” olarak adlandırılan göçmenler, hiçbir siyasinin inisiyatif alarak kendilerine destek olmadığını, tek isteklerinin herkes gibi normal bir hayata kavuşmak olduğunu söylüyor.

“Açlık grevi yapıyoruz çünkü yaşamaya ihtiyacımız var”

Göçmenlerden Hasan, “Fas uyrukluyum ve 27 yıldır Belçika’dayım. Açlık grevine 29 gündür devam ediyoruz çünkü yıllardır bu ülkedeyiz ve herkes gibi yaşamak, çalışmak ve normal bir hayata sahip olmak istiyoruz. Burada doğup büyüyen çocuklarım var. Burada birlikte grev yaptığımız kişilerden de 5, 8, 10, 20, 25 ve 27 yıldır burada olanlar var. Burada Pakistanlı ve Afrikalılar olarak birçok uyruktan insanız. Açlık grevi yapıyoruz çünkü çalışmaya ve yaşamaya ihtiyacımız var” diye konuştu.

“Kağıtlarımızı alabilmek için sağlığımızı tehlikeye atmak son çaremizdi”

Yıllardır durumlarının düzene kavuşturulmasını beklediklerini ifade eden Hasan, “Dosya dosya diyorlar, hiçbir şey değişmiyor. Her kapıyı çaldık. Kağıtlarımızı alabilmek için sağlığımızı tehlikeye atmak son çaremizdi. Hikayemiz çok üzücü. Belçika’da aile kurduk, çok şey yaptık. Her kapıyı çaldık ama kimse duymadı. Bu insanlar 5 aydır kilisede ne yapıyor, ne istiyor demiyorlar. Açlık grevimizin 29. günü oldu. Sağlık Bakanı ya da hükümetten birileri gelip bizi ziyaret edebilir. Haklarımızı bekliyoruz. Burada her meslekten insanlar, öğrenciler var, normal bir hayat istiyorlar” ifadelerini kullandı.

31 Ocak’ta kiliseye sığınan grubun içerisinde kadınlar ve çocuklar da bulunurken, açlık grevinde zaman zaman sağlık durumu kötüleşenlere kilisenin önünde bekleyen sağlık ekipleri tarafından müdahale ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.