Site Rengi

DOLAR 32,3942
EURO 34,7933
ALTIN 2.438,85
BIST 10.007,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Özel çocuklardan hayvan bakımevine ziyaret

ÖZEL ÇOCUKLAR, 21 MART DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜNDE, POLATLAR SOKAK HAYVANLARI BAKIMEVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ’Nİ ZİYARET EDEREK, ATLAR, ANGORA TAVŞANI, ANKARA TİFTİK KEÇİSİ, ÖRDEK, KAZ VE DAHA ONLARCA HAYVANLA TEMAS KURDU.

19.03.2021
79
A+
A-

Ankara’da özel çocuklar, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla Polatlar Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, atlar, angora tavşanı, Ankara tiftik keçisi, ördek, kaz ve daha onlarca hayvanla temas kurdu.

Ali Aktürk Özel Eğitim İş Uygulama Ortaokulu ve Yılmaz Balaban İşitme Engelliler İlkokulu öğrencileri, Sincan Belediyesi tarafından 42 bin metrekarelik arazi üzerine inşa edilen Polatlar Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Sokak hayvanlarının sağlıklı koşullarda bakım, tedavi, aşılama ve kısırlaştırma işlemlerinin yapıldığı bin hayvan kapasiteli bakımevi ziyaretinde çocuklar, angora tavşanı, Ankara tiftik keçisi, ördek, kaz ve daha onlarca hayvanla temas kurdu fakat ilgilerini en çok atlar çekti. Ata binme deneyimi yaşayan özel çocukların o anları duygulandırdı. Özel çocukların yaşadığı tecrübe unutulmayacak anlara sahne oldu. Sincan Belediyesi, özel çocuklar için desteklerine ve çalışmalarına devam edeceğini bildirdi.

Son yıllarda atla terapi, otizmli, serabral palsili ve fiziksel engelli çocukların tedavilerine destek için yaygın kullanılan alternatif bir yöntem. Çocukların fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimlerine büyük katkı sağlıyor. Atlarla terapi sonrası engelli çocuklarda fiziksel ilerlemelerin yanı sıra, toplu taşıma korkusunu yenme, özgüven yüksekliği, kendi başına hareket edebilme cesareti, evden çıkma isteği, sosyalleşme gibi psikolojik ve sosyal ilerlemeler de görülüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.