Site Rengi

DOLAR 32,3487
EURO 34,7293
ALTIN 2.419,83
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Özel çocuklardan özel proje

ERZİNCAN’DA MİLLİ İRADE ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULU ÖĞRETMENLERİ TARAFINDAN HAZIRLANAN “GERİ DÖNÜŞTÜR, OYNA VE ÖĞREN” İSİMLİ ETWİNNİNG PROJESİ İLE OKULDA EĞİTİM VE ÖĞRENİM GÖREN ÖZEL ÖĞRENCİLER GERİ DÖNÜŞÜMÜ HAYATLARINDA BİR DAVRANIŞ HALİNE GETİRİYORLAR.

02.04.2021
167
A+
A-

Erzincan’da Milli İrade Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmenleri tarafından hazırlanan “Geri Dönüştür, Oyna ve Öğren” isimli eTwinning projesi ile okulda eğitim ve öğrenim gören özel öğrenciler geri dönüşümü hayatlarında bir davranış haline getiriyorlar.

Çevrenin korunması, daha az doğal madde tüketimi, kaynakların daha ekonomik kullanımı amacıyla Erzincan merkezde bulunan Milli İrade Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmeleri tarafından hazırlanan “Geri Dönüştür, Oyna ve Öğren” isimli eTwinning projesinde çalışmalara başlanıldı.

Milli İrade Özel Eğitim Uygulama Okulu Özel Eğitim Öğretmenleri Pınar Bekar ve Nilsu Çelik tarafından hazırlanan “Geri Dönüştür, Oyna ve Öğren” isimli eTwinning proje ile okulda eğitim gören 8 öğrenci proje sayesinde hem eğleniyor hem de geri dönüşümü hayatlarına tatbik ediyorlar.

Özel Eğitim Öğretmeni Pınar Bekar, proje hakkında yaptığı açıklamada, “Projemizde 11 ortak bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de Romanya ortağı, bu projemizin ana çıkış noktası geri dönüşüm. Okul öncesine devam etmekte olan, normal gelişim gösteren ve özel eğitime muhtaç öğrencilerimizin, okul öncesi kazanımlarını geri dönüştürdüğümüz materyallerle birleştirmek. Öğrencilerimizin eli değsin istedik. Geri dönüşümü bir nebze olsa hayatlarında yaşatsınlar istedik. Özel eğitime devam etmekte olan öğrencilerimiz için biraz zor gibi gelebilir ancak biz bunu bir nebze de olsak başardığımızı düşünüyorum. Burada ki bütün materyallerimize öğrencilerimizin eli değerek öz bakım becerileriyle ilgili materyaller hazırdık. Aynı şekilde sosyal duygusal gelişim alanına yönelik, materyal hazırladık. Otizmli çocuklarımızın kendilerini tanıtmada, kendini ilmede biraz sorunlar yaşadığını hepimiz biliyoruz. Bizde farkındalık olsun diye güzel çalışmalar yaptık. Projemiz mart ayında başladı. Haziran ayında sonlanacak. Toplamda 8 öğrenci projeden faydalanıyor.” diye konuştu.

Özel Eğitim Öğretmenleri Pınar Bekar ve Nilsu Çelik’in yönlendirmeleriyle etkinliklerine başlayan özel öğrenciler evlerinde kullanmadıkları çeşitli malzemelerle birbirinden güzel ürünler ortaya çıkarıyor. Böylelikle öğrenciler hem geri dönüşümün önemini daha iyi kavrıyor hem de öğrendikleri kazanımlarla ortaya bir ürün koymanın sevincini yaşıyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.