Site Rengi

DOLAR 32,5501
EURO 34,8968
ALTIN 2.425,49
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

(Özel) Dev gemi su altında parçalanıyor

“STREAMLINE” İSİMLİ KARGO GEMİSİ SU ALTINDA PARÇALANIRKEN GÖRÜNTÜLENDİ

08.04.2021
140
A+
A-

Zeytinburnu sahilinde karaya oturan ve söküm işlemleri yapılan “STREAMLINE” isimli kargo gemisi su altında parçalanıyor. Dalgıçların dev gemiyi keserek parçalamaları su altı dronu ile görüntülendi.

Ahırkapı açıklarında demirliyken 29 Ocak tarihinde hava muhalefeti nedeniyle demir tarayarak kıyıya sürüklenen ve sancak tarafından karaya oturan STREAMLINE” isimli kargo gemisinin kurtarılamayacağı yönünde rapor hazırlandı. Hazırlanan rapor doğrultusunda 108 metre uzunluğundaki Komor Adaları bayraklı kargo gemisinin sökümüne başlandı. 20 kişilik ekiple oksijen kullanılarak sökülen geminin parçaları geri dönüşüme kazandırıyor. Geminin yaşam alanının gövdesinden ayrılmasından sonra su altında dalgıçlar tarafından kesim işlemleri başladı. Su altı dronu ile kesim işlemleri görüntülendi. Kesim sırasında su altında oluşan görüntü yapılan işin zorluğunu gözler önüne serdi. Bir ay içinde söküm işlemlerinin tamamlanması bekleniyor.

“Sanayi dalgıçlığı herksin yapamayacağı bir meslek”

Daha önce su altında farklı projelerde çalışan Sanayi Dalgıçı ve youtuber Birkan Erdem, “Sualtında başka bir projede bu işlemi yaptım. Su altında elektrik ve ateşle bunu yapıyorsunuz. Hortum oksijen ve magnezyum çubuklar ile oluşan sistem kuruluyor. Hortumdan içeriye oksijen veriliyor, bu sayede yanma işlemi sağlanıyor. Yanma işleminde sıcaklık bin derecelere kadar çıkabiliyor. İki demir birbirine sürtülerek kesilme işlemi gerçekleştiriliyor. Su altında sürekli bir elektrik çarpılma durumu oluyor. Bazı zamanlar küçük bazı zamanlar yüksek elektrik çarpılmaları olabiliyor. Bu yüzden meslek hastalıkları olabiliyor. Bu işi çok yaparsanız bir süre sonra dişleriniz dökülebiliyor. Sanayi dalgıçlığı gerçekten herksin yapamayacağı bir meslek” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.