Site Rengi

DOLAR 32,3205
EURO 35,0717
ALTIN 2.280,74
BIST 9.029,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

(Özel) Kot giysilerden insan portrelerine giden “sanat dönüşümü”

ATAŞEHİR’DEKİ ATÖLYESİNDE YÜZLERCE KOT PARÇASINI İNSAN PORTRESİNE DÖNÜŞTÜRÜYOR

20.04.2021
79
A+
A-

Sanatçı Deniz Sağdıç, Ataşehir’deki atölyesinde halk arasında kot olarak bilinen denim kumaşlara yeni bir soluk getirerek kot parçaları ve atık ürünleri kullanarak sanat eserlerine dönüştürüyor. Sağdıç’ın atık parçalardan ürettiği insan portreleri ise büyük beğeni topluyor.

Deniz Sağdıç isimli sanatçı Ataşehir’deki atölyesinde denim kumaşın sağlamlığı ve çok katmanlı yapısının sunduğu fırsatları kullanarak birbirinde farklı insan portreleri ve daha birçok esere imza atıyor. Günlük hayatta pantolon, gömlek olarak mağazalarda vitrinleri süsleyen kumaşlar, Deniz Sağdıç’ın ellerinde yeniden işleniyor ve ortaya birbirinden farklı eserler çıkıyor.

Kumaş dışında artık olarak çöpe gidecek olan ambalaj, broşür gibi kağıt parçaları veya deri parçalarıyla da sıra dışı tasarımlar ortaya koyan Sağdıç, aynı zamanda geri dönüşüme de katkıda bulunuyor. Sağdıç, birbirinden ilgi çekici eserleriyle görenlerin de beğenisini topluyor.

“2 yıl kadar bir kapanma süreci yaşadım”

Ürettiği eserlere ilişkin bilgiler veren sanatçı Deniz Sağdıç, “Bu eserleri yapmak atık malzemeleri kullanma fikriyle ortaya çıktı. Sıfır atık yani olabildiğince atık nesnenin ömrünü uzatmak adına ortaya attığım bir proje olarak başladı. Sanat eserleri çok tanındık nesnelerle yapılırsa izleyiciye de çok rahat bir şekilde ulaşacağını düşündüğüm için böyle çalışma yapmaya başladım. Kullandığımız her nesnenin boya ve renk ilişkisi içerisinde bir doku oluşturabileceğini çözümledim. Bu bir fermuar parçası, düğme, kot ya da bir restoran paketinin atıklarından oluşabilir. Bu projeye başlarken yaklaşık 2 yıl kadar bir kapanma süreci yaşadım. Bu yola çıkarken hiçbir şekilde müşteri kitlesi açısından bir hedefim yoktu. Sadece araştırmayla yola çıktım. Daha sonrasında araştırdıkça çok fazla fabrika ve farklı firmalardan yaklaşık yüzde 5’lik bir atık ürün olduğunu gördüm. Akabinde birçok fabrikayla iletişime geçtim. 20 yıldır sanatla uğraştığım için de bir kitlem vardı” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.