Site Rengi

DOLAR 32,5286
EURO 34,9017
ALTIN 2.439,53
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

(Özel) Uludağ’ın puslu zirvesinde bilinmeyene yolculuk

BURSA’LI BİR GRUP DAĞCI SİSLE KAPLI ULUDAĞ’IN 2543 METRE YÜKSEKLİĞİNDEKİ ZİRVESİNE ZORLU TIRMANIŞ GERÇEKLEŞTİRDİ. ULUDAĞ’IN ZİRVESİNDE DAHA ÖNCE HİÇ GİDİLMEYEN YERLERİ GEZEN DAĞCILARIN ERİMEYEN KAR KUYULARI İLE MAĞARALARDA YAPTIĞI TEHLİKELİ YOCULUK NEFESLERİ KESTİ. ULUDAĞ’IN SİSLE KAPLI ZİRVE GÖRÜNTÜLERİ FİLM SAHNELERİNİ ARATMADI.

(Özel) Uludağ’ın puslu zirvesinde bilinmeyene yolculuk
18.06.2021
57
A+
A-

Bursalı bir grup dağcı, sisle kaplı Uludağ’ın 2543 metre yüksekliğindeki zirvesine zorlu tırmanış gerçekleştirdi. Uludağ’ın zirvesinde daha önce hiç gidilmeyen yerleri gezen dağcıların erimeyen kar kuyuları ile mağaralarda yaptığı tehlikeli yolculuk nefesleri kesti. Uludağ’ın sisle kaplı zirve görüntüleri film sahnelerini aratmadı.

Kış turizminin merkezi Uludağ, kış aylarında olduğu kadar yaz aylarında da hareketli. Karların erimesi ve tabiatın canlanması ile birlikte dağın alçak kesimlerinde bahar havası yaşanırken, 2543 metre yükseklikteki zirve ve beraberindeki yüksek tepelerde kar kütleleri halen erimedi.

Uludağ’ın zirvesinde çok az kişinin bildiği kar kuyuları ile içlerinde bulunan delikleri Bursalı dağcılar yerinde görüntüledi. Uludağ kuzey yüzünün en doğusunda bulunan Balabancık yaylasında kamp yapan Bursalı dağcılar, daha sonra zirveye zorlu tırmanış gerçekleştirdi. Kuzuyatağı tepe ile kar kuyularını ve içinde bulunan delikleri gezip görüntüleyen dağcılar, Uludağ sırt hattındaki yürüyüşlerini de havadan görüntüledi.

Bölge ile ilgili bilgi veren Bursalı tecrübeli dağcı İsmet Şentürk, “Uludağ sırt hattının en doğusunda pek fazla bilinmeyen farklı bir arazi yapısı var. Bölgede yaptığımız yürüyüş sırasında Kuzuyatağı tepede bulunan mağaranın bir bölümünü gezdik. Mağara içinde dikit ve sarkıtların tahrip edilmiş olduğunu görünce şok olduk. Yüz binlerce yılda meydana gelen bu doğal oluşumlar neden ve niçin kırılır anlaşılır gibi değil” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.