Site Rengi

DOLAR 32,3808
EURO 34,7196
ALTIN 2.407,07
BIST 10.094,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Pandemi döneminde 30 milyon dolarlık yatırım

DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜNDE HİZMET VEREN DOĞANAY BORU PROFİL’İN YÖNETİCİSİ FATİH SİPAHİ, DEMİR ÇELİK FİYATLARINDA YÜZDE 250’LİK BİR ARTIŞ YAŞANDIĞINA DİKKAT ÇEKEREK, FİYAT ARTIŞININ DEVAM EDECEĞİNİ SÖYLEDİ.

13.04.2021
89
A+
A-

Demir çelik sektöründe hizmet veren Doğanay Boru Profil’in yöneticisi Fatih Sipahi, demir çelik fiyatlarında yüzde 250’lik bir artış yaşandığına dikkat çekerek, fiyat artışının devam edeceğini söyledi.

Pek çok sektörü ilgilendiren demir çelik fiyatlarındaki artışın 2021 yılının son çeyreğine kadar devam edeceğini öngören Fatih Sipahi, pandemiye rağmen yeni yatırımlarla çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Pandemi sürecinde üretimin azalması ve buna karşın artan talep nedeniyle ürün tedariğinin zorlaştığını dile getiren Doğanay Boru Profil’in yöneticisi Fatih Sipahi, 30 milyon dolarlık yatırım ile haddeleme ve tavlama fabrikası kuracaklarını, tesisin önümüzdeki eylül ayı içinde faaliyete geçeceğini belirtti.

Eylül ayından faaliyete geçecek

Yatırım hakkında bilgi veren Sipahi sözlerine şöyle devam etti:

“2021 deki ekstra 30 milyon dolarlık yatırım ile İstanbul demir çelik piyasasında pandemiye rağmen bu yatırımı yapmamız dikkat çekti. Demir çeliğin zamlanmasıyla mobilya, bisiklet, ütü masası, sandalye, masa gibi yüzlerce ürünün fiyatları yüzde 200 yüzde 250 gibi artışa geçti. İnşaat sektörü de bu artıştan etkilenen iş kollarının başında geliyor. Talep çok olduğu için demir çelik üreticileri pandemi süresince üretim zorlukları yaşıyor. Bu nedenle ürün yetiştiremiyorlar. Tedarik sorunundan dolayı bu durum, malzemenin çok ciddi bir zam görmesine neden oluyor. Bugün siparişini verdiğimiz ham madde 5 ay sonra bize teslim ediliyor. Biz de ham maddemizi haddeleme ve tavlama yaparak kendimiz üreteceğiz. Fabrika önümüzdeki Eylül ayında faaliyete geçecek. Üretim kapasitesinin ise 7 bin 500 ton olmasını hedefliyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.