Site Rengi

DOLAR 32,5691
EURO 34,7564
ALTIN 2.492,34
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

PAÜ’nün hibe desteği alan AB Projesi STEM Müfredatına önemli katkılar sağlayacak

NEZİHE DERYA BALTALI BİLİM VE SANAT MERKEZİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE VE PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (PAÜ) ORTAKLIĞINDA HAZIRLANAN “INNOVATİVE SCHOOLS: TEACHİNG & LEARNİNG IN DİGİTAL STEM LABS” İSİMLİ PROJE, DESTEKLENMEYE HAK KAZANAN PROJELERDEN BİRİ OLDU.

24.02.2021
99
A+
A-

Nezihe Derya Baltalı Bilim ve Sanat Merkezi koordinatörlüğünde ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ortaklığında hazırlanan “Innovative Schools: Teaching & Learning In Digital Stem Labs” isimli proje, desteklenmeye hak kazanan projelerden biri oldu.

Türkiye Ulusal Ajansı’nın Erasmus Okul Eğitimi Programı 2020 Yılı Ana Eylem Stratejik Ortaklıklar proje başvuruları sonuçlandı. Yapılan değerlendirme sonucu toplamda 15 proje hibe desteği alamaya hak kazandı. Projenin ortağı olarak yer alan Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Serkan Sevim, Prof. Dr. Mehmet Fevzi Köseoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Aytaç Karakaş, Arş. Gör. Osman Yener ve projenin diğer ortakları olan İspanya, Yunanistan ve Litvanya’da bulunan üniversitelerde görev yapan öğretim elemanları ile birlikte uzaktan eğitime uygun dijital STEM içerikleri geliştirmesine yönelik iş birliği yapacak.

Öğrencilerin STEM Müfredatındaki derslere katı sağlayacak bir proje

İyi uygulamaların değişimine yönelik hazırlanmış olan “Innovative Schools: Teaching & Learning In Digital Stem Labs” isimli proje ile sanal ortamda geliştirilerek Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda eğitim gören 5 ve 8. sınıf öğrencilerinin analitik düşünme becerilerinin geliştirilmesinin yanında STEM müfredatındaki fen bilgisi derslerinin öğrenciler tarafından daha kolay öğrenilmesine katkı sağlayacak. Seçici kurul tarafından en yüksek oyu alarak desteklenmeye hak kazanan ve 221 bin 77 Euro bütçeye sahip olan bu proje ile aynı zamanda öğrencilerin matematik, fen bilgisi, mühendislik ve teknoloji alanlarında becerilerinin geliştirilerek Türkiye’nin Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) başarısının üst sıralara gelmesi katkı sağlamak hedefler arasında yer alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.