Site Rengi

DOLAR 32,2917
EURO 34,6648
ALTIN 2.404,28
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

“Probiyotik tüketerek kanseri bile önleyebilirsiniz”

PROBİYOTİK DEPOSU GIDALARI, TÜKETİLMESİ GEREKEN ÖLÇEKLERİYLE BİRLİKTE PAYLAŞAN DİYETİSYEN EDA BALCI, PROBİYOTİKLERİN SADECE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRMEKLE KALMAYIP, KANSERİ ÖNLEYİCİ VE TEDAVİ EDİCİ ETKİLERİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

09.04.2021
123
A+
A-

Probiyotik deposu gıdaları, tüketilmesi gereken ölçekleriyle birlikte paylaşan diyetisyen Eda Balcı, probiyotiklerin sadece bağışıklık sistemini güçlendirmekle kalmayıp, kanseri önleyici ve tedavi edici etkileri olduğunu söyledi.

Probiyotiklerin yeterli miktarda alındığında sağlık açısından çok yararlı olduğunu hatırlatan Beykent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Arş. Gör. Eda Balcı, probiyotiklerin mide – bağırsak florasındaki doğal dengenin korunmasına yardımcı olduğunu belirterek, ’’Probiyotikler, gıdalarla alınan makro besin öğelerinin, mineral ve vitaminlerin emilimini artırır. Gastrointestinal hastalıkların tedavisinde, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, alerji gelişiminin önlenmesinde faydalıdırlar. Kanseri önleyici ve tedavi edici etkileri vardır’’ dedi.

Balcı, sağlık için beş probiyotik deposu gıdayı ve faydalarını şöyle sıraladı:

Yoğurt: Önemli probiyotik kaynaklarından biri de yoğurttur. Yoğurt, zararlı bakterilerin üremesini durdurarak bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Yüksek miktarda protein, kalsiyum, fosfor, iyot ve çeşitli vitaminleri içerir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek birçok hastalığı önler. Günlük beslenmemizde yoğurda mutlaka yer verilmelidir. Günde 1 orta boy kase (1 su bardağı-200gr) yoğurt tüketmek sağlıklı beslenme için önemlidir.

Elma sirkesi: Probiyotik bir besin olan elma sirkesinin birçok yararı vardır. Bağırsak sağlığına iyi gelir. Kan basıncını ve kötü kolesterolü düşürür. Kan şekeri seviyesini kontrol etmeye yardımcı olur. Elma sirkesi için günlük önerilen miktar 15-20ml’dir. Bu da yaklaşık 1-1,5 yemek kaşığı elma sirkesine denk gelmektedir. Salatalarınızda sos olarak bu miktarı rahatça tüketebilirsiniz.

Tarhana: Özellikle kış aylarının en çok tercih edilen çorbalarından olan tarhananın sağlığa birçok yararı bulunmaktadır. Kolon kanseri, obezite ve yüksek tansiyon gibi ciddi sağlık sorunları riskinin düşürülmesine yardımcı olur. Hem probiyotik hem de prebiyotik kaynağıdır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Günde tüketeceğiniz 1orta boy kase (200gr) tarhana çorbası yaklaşık 120 kaloridir ve 4.5 gr protein içerir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.