Site Rengi

DOLAR 32,3372
EURO 35,0918
ALTIN 2.308,16
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Prof. Dr. Kurubacak: “Tüm alanlar uzaktan eğitime hazırlıklı olmalı”

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (OMÜ) BAFRA İŞLETME FAKÜLTESİ TARAFINDAN “BUGÜNDEN GELECEĞE” KONULU WEB SEMİNER SERİSİNİN İLKİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. SEMİNERDE KONUŞAN PROF. DR. GÜLSÜN KURUBACAK(SAĞDA), “TÜM ALANLAR UZAKTAN EĞİTİME HAZIRLIKLI OLMALI” DEDİ.

02.04.2021
113
A+
A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Bafra İşletme Fakültesi tarafından “Bugünden Geleceğe” konulu web seminer serisinin ilki gerçekleştirildi. Seminerde konuşan Prof. Dr. Gülsün Kurubacak, “Tüm alanlar uzaktan eğitime hazırlıklı olmalı” dedi.

Bafra İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Mutlu moderatörlüğünde gerçekleşen seminere konuşmacı olarak katılan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Uzaktan Eğitim Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Gülsün Kurubacak; uzaktan eğitim ve bu eğitimin yüz yüze eğitimden farkı, felsefesi, pandemi döneminde değerlendirilmesi, yapılanması ile altyapı gereklilikleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Pandemi döneminde büyük önem kazanarak daha önce tecrübe edilmediği kadar geniş bir kitleye uygulanan uzaktan eğitimle ilgili problemlerin ve bu eğitim şeklinin geleceğiyle ilgili öngörülerin de konuşulduğu seminerde Prof. Dr. Ahmet Mutlu, katılımcılardan gelen soruları da Prof. Dr. Gülsün Kurubacak’a yöneltti.

Arttırılmış gerçeklik, hologram uygulamaları ve yapay zekâ teknolojileri

Uzaktan eğitimin; sadece teorik derslerde değil, iyi bir teknik altyapı ile tıp, hemşirelik ve havacılıkta olduğu gibi uygulamalı derslerde de başarıyla uygulanabilecek bir yöntem olduğunun vurgulandığı seminerde; arttırılmış gerçeklik, hologram uygulamaları ve yapay zekâ teknolojileri ile son derece kapsamlı bir eğitime dönüştürülebileceği ifade edildi.

Kurubacak: “Tüm alanlar uzaktan eğitime hazırlıklı olmalı”

Günümüzdeki ilerlemeler ve gelecekteki muhtemel teknolojik gelişmelerle uzaktan eğitimin zorunlu bir hâle gelebileceğine işaret eden Prof. Dr. Kurubacak, tüm alanların bu duruma hazırlıklı olması gerektiğini söyledi. Kurubacak, 30 yıl sonra hayata geçmesi beklenen sistemlerin, pandemi nedeniyle ani bir şekilde uygulanarak hayatımıza girdiğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.