Site Rengi

DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Ramazan’da sağlıklı beslenme

KİLO VERME KONUSUNDA KENDİNE HAS YÖNTEMLERİYLE BİLİNEN DR. MUSTAFA TÖKEN, OSMANGAZİ BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN ‘SAĞLIK OLSUN’ PROGRAMINDA DOĞRU BESLENME KONUSUNDA İZLEYİCİLERE TAVSİYELERDE BULUNDU.

30.04.2021
68
A+
A-

Kilo verme konusunda kendine has yöntemleriyle bilinen Dr. Mustafa Töken, Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ’Sağlık Olsun’ programında doğru beslenme konusunda izleyicilere tavsiyelerde bulundu.

Osmangazi Belediyesinin sosyal medya hesaplarından yayınlanan programda Dr. Mustafa Töken, sağlıklı beslenmeyle alakalı deneyimlerini paylaştı. Hayatta en büyük zenginliğin sağlık olduğunun altını çizen Töken, “Ramazan ayında beslenmenin önemi bir kat daha artıyor. Çünkü vücudumuzu 15 saat aç bırakıyoruz. Ayrıca pandemiden dolayı hareketlerimizde de ciddi anlamda kısıtlama var. Bu nedenle oruç tutarken yeterli ve dengeli beslenmeye özen gösterin. İftar ile sahur arasında bol bol su tüketin” dedi.

Sahurda yanlış beslenmenin insan vücudunu kötü etkilediğini belirten Dr. Mustafa Töken, “Günlük hayatın ve sağlığınızın etkilenmemesi için sahur öğününüzü lütfen ihmal etmeyin. Aşırı yağlı, tuzlu besinler tüketmeyin. Protein içeren süt, yoğurt, peynir gibi gıdalara öncelik verin. Ayrıca bunların yanında mutlaka tam tahıllı ekmek yiyelim. İftarda ise mideyi bir anda doldurmayalım. Orucu, suyla veya tuzsuz peynir, hurma gibi iftariyeliklerle açmak daha sağlıklı bir seçenektir. Ana yemeğe geçmeden 1 kase çorba içip 15-20 dakika beklenmelidir. Bunlara dikkat etmediğimiz sürece ramazanda kilo almamız kaçınılmaz olur. Kızartma, hamur işleri, tatlılar ve yağlı et yemeklerinden oluşan iftar sofraları, sağlık sorunlarına neden olabildiği gibi kilo kontrolünü de güçleştirir” diye konuştu.

Dr. Töken, ayrıca bayramda tatlıya dikkat etmemiz gerektiği konusunda da uyarılarda bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.