Site Rengi

DOLAR 32,3205
EURO 35,0717
ALTIN 2.280,74
BIST 9.029,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Rektör Ünal: “Uygulamalı merkezleri fiziki olarak bir araya toplamak istiyoruz”

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (OMÜ) ÜST YÖNETİMİ, ÜNİVERSİTENİN ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZLERİNİN ALT YAPISINI VE FAALİYETLERİNİ GÖZDEN GEÇİREREK İŞLEVSELLİĞİNİ ARTTIRMAK; MERKEZLERİN PROJE, HİZMET VE YAYIN ÜRETİMİNE KATKI SUNMASINI SAĞLAYACAK STRATEJİK EYLEM PLANI OLUŞTURMAK AMACIYLA İLGİLİ AKADEMİSYENLERLE BİR ARAYA GELDİ.

02.02.2021
93
A+
A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) üst yönetimi, Üniversitenin araştırma ve uygulama merkezlerinin alt yapısını ve faaliyetlerini gözden geçirerek işlevselliğini arttırmak; merkezlerin proje, hizmet ve yayın üretimine katkı sunmasını sağlayacak stratejik eylem planı oluşturmak amacıyla ilgili akademisyenlerle bir araya geldi.

Rektörlükte düzenlenen toplantıya; Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fehmi Yazıcı ve Prof. Dr. Recep Sancak, Proje Yönetim Ofisi Başkanı Doç. Dr. Ayşenur Büyükgöze Kavas, Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Eyüp Selim Köksal ve Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz katıldı.

Toplantıda OMÜ’de faaliyet gösteren araştırma ve uygulama merkezlerinin bir bütün olarak ele alınması gerektiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal “Fikirler, bu merkezlerin aracılığı ve desteğiyle projeye dönüşebilir. Bunun için de güçlü bir kütüphane ve laboratuvara ihtiyaç var. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalar var ve güzel bir noktaya geldi. Dolayısıyla araştırma ve uygulama merkezlerimiz kendi alanlarında proje üretebileceği gibi projesi desteklenen akademisyen ve öğrencilerimizin de bu merkezlerin imkânlarından öncelikli olarak yararlanmaları gerekiyor” dedi.

Projelerin sonunda ortaya çıkan ürün, patent ya da programların ticarileşmesi gerektiğine de dikkat çeken Rektör Ünal, bu noktada OMÜ Teknoloji ve Transfer Ofisinin Üniversite için büyük bir şans olduğunu dile getirdi. Üniversitenin proje yönetim sisteminin işleyişi açısında kapsamlı bir çalışma yapılması gerektiğine işaret eden Rektör Ünal, araştırma ve uygulama merkezlerinin de bu sisteme entegre edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

OMÜ’nün gelecek hedefleri ve gelişmesi için yapılacak çalışmalarda, araştırma ve uygulama merkezlerinin önemli bir işlevi olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Bu hedeflerimiz doğrultusunda bazı merkezlerin kurulması, bazılarının revize edilmesi bazılarının da kapatılması gerekiyor. Öncelikle yapmak istediğimiz, özellikle uygulamalı olan merkezleri fiziki olarak bir araya toplamak. Merkezlerimizi, kendi faaliyet planlaması olan ve bu faaliyetleri bizimle paylaştığı bir yapıya dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bunun yanında kapatılması ya da birleştirilmesi gereken merkezlerimiz de var” diye konuştu.

Toplantıda her bir araştırma ve uygulama merkezi tek tek ele alınarak faaliyetleri, ihtiyaçları ve eksikleri gözden geçirilerek merkezlerin işlevinin ve etkinliğinin artması için yapılması gereken çalışmalar hakkında fikir alış verişi yapıldı. Merkezlerin faaliyet alanlarının çeşitlendirilmesi gerektiği hususunda görüş bildirilen toplantıda, merkezlerin toplumsal gelişime ve eğitime de katkı sunması için bir eylem planının oluşturulması gerektiği belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.