Site Rengi

DOLAR 32,5876
EURO 34,8072
ALTIN 2.505,62
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Saimbeyli’deki gizli doğa cenneti ’Pağnık’ keşfedilmeyi bekliyor

ADANA’NIN SAİMBEYLİ İLÇESİ KIZILAĞAÇ MAHALLESİNDE BULUNAN DOĞAL ŞELALE VE TARİHİ SU DEĞİRMENİ DOĞA TUTKUNLARI TARAFINDAN KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR.

13.05.2021
130
A+
A-

Adana’nın Saimbeyli ilçesinde bulunan ’Pağnık’ doğal şelale ve tarihi su değirmeni doğa tutkunları tarafından keşfedilmeyi bekliyor.

Adana’nın Saimbeyli ilçesi Kızılağaç mahallesinde bulunan, “Pağnık suyun gözü” olarak bilinen doğal şelale görenleri büyülüyor. Kaynak sularının dev kayaların içinden çıkması, orman ve bitki örtüsü ile ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor. Kızılağaç Mahalle Muhtarı Mehmet Balkan, doğal şelalenin turizme kazandırılarak yörenin büyük bir kalkınma yaşayacağını ifade etti. Muhtar Balkan köyüne gelen hiç kimsenin kapıda kalmayacağını, herkesin kapılarının misafirlere açık olacağını söyledi.

Endemik bitki türleri, Saimbeyli’nin koruma altındaki mavi kelebekleri ile birlikte doğanın adeta kusursuz bir şekilde insanları ağırladığını belirten Balkan “Burası Adana’nın en güzel mahallerinden biri. Doğa harikası şelaleleri ,el dokuması kilimleri, tarihi su değirmeni var. Pandemiden sona herkes gelip burayı ziyaret etsin. İnsanlarımızın yoğurdu sütü boldur. Adana’nın, Türkiye’nin hepsini buraya bekliyoruz. Buradaki 300 hanemiz var kimin kapısını çalsalar herkesi misafir ederler. Herkesi buraya davet ediyoruz. Burada turizm olursa burada insanlarımız kalkınır” dedi.

“Asırlık değirmen geçmiş zamanı geleceğe taşıdı”

Mahallelerinin saklı bir cennet olduğunu söyleyen köy sakinlerinden ve tarihi değirmenin gönüllü koruyucusu Mehmet Şener ise “Bu değirmeni çalıştıran Ali Şener büyük amcamız rahmetli oldu. Tahminen bizim bildiğimiz 100 yıllık. Kültür varlıklarını koruma altında. Hala çalışıyor. Eylül ekimde mesai başlar. Hala buğday bulgur burada geleneksel yöntem ile öğütülür. Burası saklı bir cennet. Alabalık üretim tesisleri doğası, şelaleleri ile müthiş bir yer” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.