Site Rengi

DOLAR 32,2380
EURO 34,7665
ALTIN 2.401,23
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

Samsun’da çiftçilere 12 bin kilogram silajlık mısır tohumu hibesi

SAMSUN’DA MERA ISLAH VE AMENAJMAN PROJESİ KAPSAMINDA 4 BİN 800 DEKAR ARAZİDE YETİŞTİRİLMEK ÜZERE 12 BİN KİLOGRAM SİLAJLIK MISIR TOHUMLUĞU TEMİN EDİLEREK ÇİFTÇİLERE HİBE EDİLDİ. SAMSUN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN HİBE TOHUMLARIN DAĞITIMINA BAŞLANDI.

24.03.2021
85
A+
A-

SAMSUN (İHA) – Samsun’da Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamında 4 bin 800 dekar arazide yetiştirilmek üzere 12 bin kilogram silajlık mısır tohumluğu temin edilerek çiftçilere hibe edildi. Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hibe tohumların dağıtımına başlandı.

Bu kapsamda dün Ladik ilçesinde toplam 900 kilogram silajlık mısır tohumluğu 350 dekar alanda ekilmek üzere, bugünse Alaçam ilçesine toplam 1050 kilogram silajlık mısır tohumluğu 400 dekar alanda ekilmek üzere yüzde 75 bakanlık destekli olarak çiftçilere dağıtıldı. Haftaya Pazartesi günü ise Çarşamba ilçesinde dağıtım gerçekleşeceği öğrenildi.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam kentin toplam 397 bin büyükbaş, 260 bin küçükbaş hayvan varlığı bulunduğunu ve 1 milyon 250 bin ton kaba yem ihtiyacı olduğunu bildirdi. Mevcut 600 bin dekar alanda yem bitkileri yetiştiriciliği yapıldığını, 160 bin dekar mera alanlarından 500 bin ton kaliteli kaba yem elde edildiğini ve kaba yem açığının tarla bitkileri hasadından arta kalan sap ve samanlardan, otlatılabilen orman ve fındık alanlarından karşılandığını söyledi.

Müdür Sağlam, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce programa alınan Mera Islah ve Amenajman projesi kapsamında çayır mera ve yem bitkileri üretiminin artırılması ve meralarda ki aşırı otlatma baskısının önlenmesi amacıyla Samsun’da silajlık mısır, yonca, yem bezelyesi, korunga ve İtalyan mimi tohumluklarının tedarik edilerek üreticilere yüzde 75 destekli olarak hibe edildiğini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.