Site Rengi

DOLAR 32,5008
EURO 34,9094
ALTIN 2.440,91
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

Sanayi beklentilerini karşılayan proje başarıyla tamamlandı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ DR. ENGİN PAK CUMAYERİ MESLEK YÜKSEKOKULU’NUN “İMALAT SANAYİNE YÖNELİK MESLEKİ EĞİTİMİN GELİŞTİRİLMESİ MALİ DESTEK PROGRAMI” KAPSAMINDA YAPTIĞI PROJE BAŞARILI BİR ŞEKİLDE TAMAMLANDI.

22.03.2021
85
A+
A-

DÜZCE (İHA) – Düzce Üniversitesi Dr. Engin Pak Cumayeri Meslek Yüksekokulu’nun, “İmalat Sanayine Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında yaptığı proje başarılı bir şekilde tamamlandı.

Düzce Üniversitesi Dr. Engin Pak Cumayeri Meslek Yüksekokulu’nun laboratuvar alt yapısını geliştirmek için Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’na bütçesi 742 bin 569 TL olan, “İmalat Sanayiine Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında yaptığı proje başarılı bir şekilde tamamlandı. Proje hakkında bilgilendirmelerde bulunan Dr. Engin Pak Cumayeri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nursel Altan Özbek, “Üniversitemiz Dr. Engin Pak Cumayeri Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Makine ve Metal Teknolojileri ile Elektronik ve Otomasyon Teknolojileri bölümlerindeki programlar, imalat sanayine yönelik teorik bilgiden daha çok pratik bilgiye ihtiyaç duyan programlardır” dedi.

“Birçok kazanımlar elde etmiştir”

İmalat sanayinin meslek yüksekokullarından beklentisi olduğuna dikkat çeken Özbek, “İmalat sanayinin meslek yüksekokullarından beklentisi de pratik bilgiye sahip, teknolojiyi kullanabilen ve nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanması yönündedir. Bu proje ile alınan ve sanayide aktif bir şekilde kullanılan; Endüstri 4.0 eğitim setleri, ısıl işlem fırını, sertlik ölçme cihazı ve yüzey pürüzlülüğü ölçüm cihazı ile geliştirilmiş olan laboratuvarlarımız sayesinde, meslek yüksekokulumuz; imalat sektörünün en büyük problemleri arasında birinci sırada bulunan nitelikli eleman açığını gidermesi, imalat sanayinin ihtiyaç duyduğu, hızla gelişen ve değişen dünya şartlarında, talepleri karşılayabilmek için, nitelikli eleman eğitimini gerçekleştirmesi ve katma değeri yüksek ürünler üretebilme yeteneğine kavuşması gibi birçok önemli kazanımlar elde etmiştir” ifadelerini kullandı.

Özbek, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a ve proje ekibinde yer alan herkese teşekkürlerini sundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.