Site Rengi

DOLAR 32,2904
EURO 34,7413
ALTIN 2.396,24
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

SAÜ ve MEB İşbirliği ile öğretmenlere yönelik proje başlatıldı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ VE SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİ İLE ÖĞRETMENLERE YÖNELİK BİR PROJE BAŞLATILDI.

26.02.2021
93
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile öğretmenlere yönelik bir proje başlatıldı.

İlahiyat Fakültesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında daha önce imzalanan “Eğitimde İş Birliği Protokolü” çerçevesinde hayata geçirilen proje kapsamında Sakarya’daki İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Arapça branşlarında görev yapan gönüllü öğretmenler için 10 haftalık bir Arapça Metin Okuma Programı düzenlendi. Gönüllü öğretmenlerin yaptıkları tercihlere göre belirlenen dersler SAÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri tarafından veriliyor. 15 Şubat tarihinde başlayan gönüllü olarak 146 öğretmenin katılımıyla 10 hafta sürecek olan program 23 Nisan 2021 tarihinde sona erecek. Projeye katılıp derslere yüzde 70 devam sağlayan öğretmenlere projenin bitiminde katılım sertifikası verilecek.

Projede dersler sınıf temsilcisi olarak görevlendirilen öğretmenlerin koordinesinde yürütülüyor. Uzaktan eğitim yoluyla yapılan programda, Hadis Metinleri Prof. Dr. Hayati Yılmaz, Klasik Metinler (Fıkıh, Fıkıh Usûlü, Tasavvuf Metinleri) Prof. Dr. Osman Güman, Tefsir Metinleri – Doç. Dr. Ali Karataş, Arapça Gramer (en-Nahvul-Vadıh) Doç. Dr. Hamza Ermiş, Modern Arapça Metinler Dr. Öğr. Üyesi Halil Uysal ve Medya Arapçası – Öğr. Gör. Reda Elsayed tarafından veriliyor. Program öğretmenlerin kendi branşlarında yeterliliklerini artırmayı, klasik ve modern Arapça metin bilgilerini ve Arapça becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Pilot uygulama mahiyetinde başlatılan projenin gönüllülük esasına dayalı olarak daha da genişletilmesi ve geliştirilmesi planlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.