Site Rengi

DOLAR 32,2551
EURO 34,8510
ALTIN 2.431,29
BIST 10.080,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

SAÜ’lü öğrenciden inovasyon birinciliği

SAÜ’LÜ ÖĞRENCİNİN GELİŞTİRDİĞİ SMARTRAİN PROJESİ KAPSAMINDA NESNELERİN İNTERNETİ (IOT) TABANLI YAĞMUR SUYU TOPLAMA VE SULAMA SİSTEMİ ‘İNOVASYON KAMPÜSÜ’ EĞİTİM PROGRAMINDA BİRİNCİ OLDU.

05.05.2021
78
A+
A-

SAÜ’lü öğrencinin geliştirdiği Smartrain Projesi kapsamında nesnelerin interneti (IoT) tabanlı yağmur suyu toplama ve sulama sistemi ‘İnovasyon Kampüsü’ eğitim programında birinci oldu.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) iş birliğiyle hayata geçirdiği “İnovasyon Kampüsü” eğitim programı sona erdi. Sakarya Üniversitesi Haşim Gürdamar Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakülte öğrencisi Tolgahan Çepel ve İstanbul Üniversitesi’nden Sümeyye Büşra Şanlı, Samsung Electronics’in küresel kurumsal vatandaşlık vizyonu Smartrain Projesi kapsamında “İnovasyon Kampüsü” eğitim programında birinci oldu.

SAÜ Haşim Gürdamar Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri öğrencisi Tolgahan Çepel ve İstanbul Üniversitesi’nden Sümeyye Büşra Şanlı, Smartrain Projesi kapsamında nesnelerin interneti (IoT) tabanlı yağmur suyu toplama ve sulama sistemi geliştirdi. Uygulama sayesinde kişisel bilgisayarlar veya mobil cihazlar kullanılarak yağmur suları izlenebiliyor ve kontrol edilebiliyor. Oluklarda toplanan yağmur suyunun geleneksel olarak su depolama tankına aktarılmasını sağlayan uygulama ile toplanan yağmur suyu miktarı ve su seviyesinin geçmişi de izlenebiliyor.

Proje kapsamında 4 günlük hava tahminlerinin görülebildiği, böylece yağmura hazırlık yapılabilen bir de sera sulama sistemi tasarlandı. Uygulama ile seranın sıcaklık ve neminin yanı sıra toprak nemi de takip edilebiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.