Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

Side Antik Kenti çalışmalarından heyecan verici sonuçlar

SİDE ANTİK KENTİ ÇALIŞMALARINDAN HEYECAN VERİCİ SONUÇLAR… KENTİN YERLEŞİM TARİHÇESİ MÖ 7.- MS 7. YÜZYILLARI ARASINDA KESİNTİSİZ OLARAK TAKİP EDİLEBİLİYOR.

08.03.2021
90
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Arkeoloji-Sanat Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü (ASTAM) bünyesinde düzenlenen seminerler dizisinin kapanışı gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi ASTAM bünyesinde düzenlenen kapanış seminerinde Prof. Dr. Feriştah Soykal Alanyalı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi adına ve Türk Tarih Kurumu’nun destekleri ile gerçekleştirilen Side Antik Kentindeki kazı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dr. Adem Yurtsever’in moderatörlüğünde gerçekleşen seminerde, Side Antik Kentinde, Kentsel Arkeolojik III. Derece Sit alanında yürütülen arkeolojik çalışmalarda elde edilen son veriler paylaşıldı.

“Kentin yerleşim tarihçesi MÖ 7.- MS 7. yüzyılları arasında kesintisiz olarak takip edilebiliyor”

Seminerde, Side Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Feriştah Soykal Alanyalı, 2014 yılından bu yana Kentsel Arkeolojik III. Derece Sit alanında, özel mülkiyette bulunan yaklaşık 75 parselde yeni yapılaşma kapsamında yıkım, arkeolojik kazı ve konservasyon çalışmalarının gerçekleştirildiğini belirterek, Antik Kentte çok sayıda yapının (Aphrodite Kutsal Alanı, Athena ve Apollon Tapınağı çevresinde yeni tapınaklar, anıtsal stoa yapıları, Liman Agorası ile Helenistik ve Roma dönemini temsil eden çok sayıda konutun) açığa çıkarıldığını ifade etti. Prof. Dr. Soykal-Alanyalı, söz konusu çalışmalar ile kentin yerleşim tarihçesinin MÖ 7.- MS 7. yüzyılları arasında kesintisiz olarak takip edilebildiğini ayrıca kentin, 13. yüzyılda kısmen de olsa Selçuklular tarafından tekrar iskân edildiğini açıkladı.

Seminer dizisinin son bölümüne ASTAM Müdürü Prof. Dr. Erol Altınsapan ve ASTAM Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Sabri Alanyalı katıldı. Seminer dizisinin son bölümünde, akademik toplantıların pandemi sürecinde online olarak düzenlenmesinin ne gibi avantajlar sağladığı üzerinde durulurken, ASTAM Müdürü Prof. Dr. Erol Altınsapan, seminere katılım sağlayan tüm akademisyenlere ve son sunumu gerçekleştiren Prof. Dr. Feriştah Soykal Alanyalı’ya teşekkürlerini iletti. ASTAM Seminerlerini kaçıranlar veya tekrar izlemek isteyenler Anadolu Üniversitesi’nin resmî YouTube kanalı üzerinden sunumlara ulaşabilecekler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.