Site Rengi

DOLAR 32,4759
EURO 34,5661
ALTIN 2.475,07
BIST 9.542,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

’Sihirli eller, üreten zihinler’ projesi çocukların gelişimine katkı sunuyor

MANİSA’NIN SARIGÖL İLÇESİNDEKİ MİMAR SİNAN İLKOKULUNDA ANA SINIF ÖĞRETMENİ DUYGU TERCAN CİVCİR’İN DE YER ALDIĞI TÜRKİYE, ROMANYA VE BULGARİSTAN’DAN 12 OKULUN ORTAK OLDUĞU ‘SİHİRLİ ELLER ÜRETEN ZİHİNLER’ PROJESİ SAYESİNDE ÇOCUKLARIN HEM ÖZGÜN DÜŞÜNME YETENEKLERİ HEM DE MOTOR BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR.

06.05.2021
133
A+
A-

Manisa’nın Sarıgöl ilçesindeki Mimar Sinan İlkokulunda ana sınıf öğretmeni Duygu Tercan Civcir’in de yer aldığı Türkiye, Romanya ve Bulgaristan’dan 12 okulun ortak olduğu ’Sihirli eller üreten zihinler’ projesi sayesinde çocukların hem özgün düşünme yetenekleri hem de motor becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Türkiye’de 10 ilden 8 ilkokul ile 3 anasınıfı olmak üzere 10 ortak okul ile ’Sihirli eller üreten zihinler’ (Magical hands, producing minds) e-Twinning projesi yaşanan yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle çevrimiçi olarak devam ediyor. Türkiye’deki 10 okulun yanı sıra biri Romanya biri de Bulgaristan’dan proje ortaklarının bulunduğunu ifade eden Sarıgöl Mimar Sinan İlkokulu Ana sınıfı öğretmeni Duygu Tercan Civcir, projenin amacını şöyle anlattı: “Proje ile birlikte üreten öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Toplumları ileriye götürecek güç, özgün düşünebilen bireylerde yoğunlaşmıştır. Olağan dışı özgün bir yaklaşımla sorunlara bakan, düşünme yeteneği gelişmiş bir çocuk değerli bir şey üretir. Öğrencilerin yeni bir şey deneyimlemelerine olanak vererek, yeniliği benimseyen, özgün düşünebilen çocukların sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Bu proje sayesinde öğrencilerimizin motor becerilerinin de geliştirilmesi amaçlanıyor. Projemiz e-Twinning 2021 yılı Medya okuryazarlığı ve dezenformasyon temasını desteklemektedir.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.