Site Rengi

DOLAR 32,5316
EURO 34,9229
ALTIN 2.424,64
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Sincan’da sokak köpeklerinin rehabilite edileceği “Eğitim Parkuru” tamamlandı

SİNCAN BELEDİYESİ TARAFINDAN, ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN 1000 SOKAK HAYVANI KAPASİTELİ REHABİLİTASYON MERKEZİ VE BAKIM EVİ’NDE KÖPEKLERİNİN EĞİTİLEREK REHABİLİTE EDİLECEĞİ “EĞİTİM PARKURU”NUN İNŞASI TAMAMLANDI.

Sincan’da sokak köpeklerinin rehabilite edileceği “Eğitim Parkuru” tamamlandı
18.06.2021
58
A+
A-

Sincan Belediyesi tarafından çalışmaları devam eden bin sokak hayvanı kapasiteli Rehabilitasyon Merkezi ve Bakım Evi’nde köpeklerin eğitilerek rehabilite edileceği “Eğitim Parkuru” hizmet vermeye başladı.

Sincan Belediyesi tarafından Polatlar Mahallesi’nde çalışmaları devam eden bin sokak hayvanı kapasiteli Rehabilitasyon Merkezi ve Bakım Evi’nde köpeklerin eğitilerek rehabilite edildiği “Eğitim Parkuru” hizmete başladı. Böylece tesiste eğitilen köpekler yeni sahiplerine daha sağlıklı şekilde teslim edilecek.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı 13 personelin görev yaptığı Eğitim Parkuru’nda temel eğitim alanı ile serbest oyun alanının yanı sıra rehabiliteye ihtiyacı olan köpekler için bir de havuz bulunuyor. Parkurda eğitim alarak rehabilite edilen köpeklerin eski sağlığına kavuşması amaçlanıyor. Tesiste ayrıca sokak hayvanları popülasyonunu kontrol altında tutmak için kısırlaştırma faaliyetleri, güçten düşmüş ve bakıma muhtaç olan hayvanların bakımları ve tedavileri için 33 adet padoktan oluşan her bir padokta 6 hayvana bakılabilecek geniş bir ortam sağlanıyor. Riskli hastalık taşıyan, belirtisi olan ve bulaşıcılık riski olan hayvanların bakım ve tedavileri için karantina alanı da bulunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.