Site Rengi

DOLAR 32,4940
EURO 34,8268
ALTIN 2.438,38
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

“Siyasi Dinamikler ve İnsani Yardım” sempozyumu düzenlendi

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİNDE ULUSLARARASI ORTAK TARİH VE KÜLTÜR SEMPOZYUMU-YEMEN “SİYASİ DİNAMİKLER VE İNSANİ YARDIM” SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ.

“Siyasi Dinamikler ve İnsani Yardım” sempozyumu düzenlendi
05.06.2021
86
A+
A-

Kilis 7 Aralık Üniversitesinde Uluslararası Ortak Tarih ve Kültür Sempozyumu-Yemen “Siyasi Dinamikler ve İnsani Yardım” sempozyumu düzenlendi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un himayelerinde İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Ortak Tarih ve Kültür Sempozyumu-Yemen “Siyasi Dinamikler ve İnsani Yardım” başlıklı sempozyum düzenlendi.

Sempozyumun açılış konuşmaları TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar ve Yemen Şura Konseyi Üyesi Prof. Dr. Hussein Al-Amri tarafından gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarında Rektör Karacoşkun, Yemen’in tarihçesini ve bölgesel önemini anlattı. Devamında ise Kilis’in Ortadoğu’ya açılan önemli sınır kapılarından biri olduğunu vurgulayan Karacoşkun, bulunduğu coğrafi konumun ve medeniyet havzasının kendisine yüklediği misyonun farkında olan üniversitelerinde “Ortadoğu ve Göç” konularında yoğun çalışmalar yapıldığını belirtti. 2017 yılında kurulan Ortadoğu Araştırmalar Merkezi’nin kurulduğu günden bu yana yoğun akademik çalışmalar yürüttüğünü, bu çalışmaların pek çoğunun da yayın haline getirildiğini aktaran Karacoşkun, öncelikli olarak Suriye’yle ilgili çalışmalar yapan ancak uzun vadede tüm Ortadoğu ile ilgili yaptığı çalışmalarla yoluna devam edecek olan “Ortadoğu ve Göç Yüksek Lisans Programı”ndan da bahsetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.