Site Rengi

DOLAR 32,5559
EURO 34,8781
ALTIN 2.429,59
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Sürdürülebilir kalkınma amaçları için fikir maratonu

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ (HKÜ), GOOGLE DEVELOPER STUDENT CLUBS (DSC) ÖĞRENCİ TOPLULUĞU, GOOGLE SOLUTİON CHALLENGE 2021 YARIŞMASINA HAZIRLIK İÇİN ORGANİZE ETTİĞİ “IDEATHON: FİKİR ATÖLYESİ” İLE GİRİŞİMCİLERİ BİR ARAYA GETİRDİ.

15.02.2021
92
A+
A-

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Google Developer Student Clubs (DSC) öğrenci topluluğu, Google Solution Challenge 2021 yarışmasına hazırlık için organize ettiği “Ideathon: fikir atölyesi” ile girişimcileri bir araya getirdi.

Birleşmiş Milletlerin 2030’a kadar ulaşmayı amaçladığı ve söz vermiş ülkeler arasında Türkiye’nin de bulunduğu 17 maddeden oluşan “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” kapsamında düzenlenen ideathonun açılış seremonisi, zoom video konferans yöntemiyle çevrimiçi gerçekleştirildi. HKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanifi Çanakçı ve DSC’nin akademik danışmanlığını sürdüren HKÜ Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Hatice Meltem Nergiz Şirin’in katılımıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını DSC öğrenci topluluğu başkanı Derya Bel ve Google Geliştirici İlişkileri Koordinatörü Merve İşler yaptı. Google Solution Challenge 2021 hakkında bilgiler aktaran Merve İşler, sürdürülebilir kalkınma amaçlarının 17 maddesinin yer aldığı başvuru formunda katılımcılar tarafından en çok seçilen üç konuyu tema olarak açıklayarak fikir maratonuna start verdi.

Fikirden ürüne dönüşüm süreci

Takımların büyük bir enerji ile fikir ürettiği ideathonda, girişimcilere mentor desteği de verildi. Mini sunumların yer aldığı etkinlikte, Pazarlama İletişimi Mühendisi Alper Güleryüz ise DSC’nin Youtube kanalı üzerinden gerçekleştirilen “Fikirden Ürüne Dönüşüm Süreci” konulu workshop ile fikirlerini ürüne dönüştürmek isteyen girişimcilere bilgi aktardı. İlk günün sonunda ise eğitimleri ve workshopları pekiştirmek amacıyla organize edilen, eğitim teknolojisi olarak kullanılan oyun tabanlı bir öğrenme platformu olan “Kahoot oyunu” ile takımların motivasyonları artırıldı.

Başarılı projeler ödüllendirildi

Video oyunu oynayan oyuncular için geliştirilen sesli-yazılı iletişim programı olan Discord üzerinden devam eden ideathonda, 81 kişiden oluşan 24 takım: “Nitelikli Eğitim, Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı, Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar” temalarında fikir üretti.

HKÜ Öğretim Üyeleri Dr. Bülent Haznedar, Prof. Dr. Atilla Elçi, Dr. Damlasu Temizel, Dr. Eda Dineri, Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nildem Tayşi ve Gaziantep İslami Bilimler ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ali Şenol’un jüriliğini yaptığı ideathonda, gruplar halinde çalışan girişimciler, yeni fikir ve projelerini jüriye sundu. Problem çözümü, market kabulü ve büyüklüğü, finansal model, sunumlar ve modelleme ile orijinallik kriterlerine göre değerlendirilerek dereceye giren takımları, HKÜ Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Elçi açıkladı.

Farklı şehirlerden ve üniversitelerden girişimcilerin bir araya geldiği ideathonda; FoFuture takımı birincilik, Synth takımı ikincilik, Forever takımı ise üçüncülük ödülünün sahibi oldu. Dopdolu içeriği ile iki gün süren etkinlikte Delos, Serathon, Pandemic takımlarına ise mansiyon ödülü verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.