Site Rengi

DOLAR 32,4965
EURO 34,7554
ALTIN 2.483,96
BIST 9.507,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Tam kapanma evlere sokak sanatını taşıdı

GRAFİTİ SOKAK SANATI YAPAN GENÇLER SOKAK SANATINI EVLERİN BALKONLARINA TAŞIDI. KORONAVİRÜS SALGINI NEDENİ İLE EVLERİNDE ÇOCUKLARI İLE BİRLİKTE VAKİT GEÇİRMEK VE DIŞARI ÇIKMAYAN AİLELER SOKAK SANATINI EVLERİNİN BALKON DUVARLARINA TAŞIYARAK BALKONLARI PANDEMİ DE RENKLENDİRDİ.

01.05.2021
137
A+
A-

Grafiti sokak sanatı yapan gençler sanatını evlerin balkonlarına taşıdı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde okuyan 3. sınıf öğrencisi Abdullah Elaldı, yeni tip korona virüs nedeniyle uzaktan eğitim aldığı için memleketi Adana’nın Kozan ilçesinde yaşamını sürdürüyor. Abdullah Eladı, tam kapanmanın da gelmesiyle birlikte eve kapanınca grafiti sanatını balkonlarını taşıdı. Elaldı balkonlarda farklı bir bakış açısı olduğunu ifade ederek“ Pandemiden dolayı sokaklarda vakit geçiremez olduk ve evlerde kaldık. Evde kaldıkça sanatı eve taşımaya başladık. Bu yüzden grafiti sanatını eve taşımaya başladık. İnsanlar balkonlarda daha çok vakit geçirmeye başladı. Okulumuzla birlikte grafiti sanatını balkonlara yansıtmaya başladık. Balkonda farklı bir dünya oluyor. Duvara duyguları yansıtıyoruz. Farklı bir bakış açısı oluyor. İnsanları mutlu ederek sanatla uğraşarak ruhumuzu dinlendiriyoruz” dedi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Peyzaj Mimarlığı bölümü 1.sınıf öğrencisi Metehan Aktaş ise “Hem okuyoruz hem de sanatımızı düşüncelerimizi grafiti ile duvarlara aktarıyoruz. İlk başta çok ön yargı ile yaklaşılıyordu. Belli kısım serseri tabir edilenler bunu yapıyordu. Özgün bir tarzla sanata dönüşünce halkımızın desteği yoğun oldu. Kafelerde olunca ön yargı kırıldı sevmeye başladılar. Eğitim kurumları kafeler ve yeni yeni insanlar evlerini bu sanatla buluşturuyoruz. Pandemiden dolayı herkes evde sokaklarda değiller. Geniş balkonları olanlar balkonlarını değerlendiriyor, çocuk odalarında çizgi filim karakterlerini yansıtıyoruz. Akranlarına tavsiyem üreten insanlara ihtiyacımız var grafiti olmasa bile bir sanatla uğraşsınlar” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.