Site Rengi

DOLAR 32,5216
EURO 34,9599
ALTIN 2.438,77
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

Tarihi Kılıçarslan binası geleneksel el sanatları merkezine dönüştürülecek

AMASYA’DA KILIÇASLAN İLKOKULU OLARAK BİLİNEN YAKLAŞIK 100 YILLIK TARİHİ BİNA GELENEKSEL OSMANLI EL SANATLARI MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK. AMASYA VALİSİ MUSTAFA MASATLI, “BU MERKEZ AMASYA’NIN TARİHİNE, KÜLTÜRÜNE AYRI BİR DEĞER KATACAKTIR” DEDİ.

22.03.2021
125
A+
A-

Amasya’da Kılıçaslan İlkokulu olarak bilinen yaklaşık 100 yıllık tarihi bina Geleneksel Osmanlı El Sanatları Merkezine dönüştürülecek. Amasya Valisi Mustafa Masatlı, “Bu merkez Amasya’nın tarihine, kültürüne ayrı bir değer katacaktır” dedi.

Restorasyonuna başlanan binada çini, hat, tezhip, ebru, ahşap oyma, gümüş işleme gibi geleneksel el sanatlarının öğretileceği atölyelerin yer alacağını belirten Vali Masatlı, “16 atölyede 100 kişiye istihdam sağlaması hedeflenen merkezimiz bu yönüyle özellikle kadınlarımızın istihdamına önemli ölçülerde katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

İncelemelerde bulunduğu binada aynı zamanda geleneksel ürünlerin sergilenip satışının da yapılabileceğine değinen Mustafa Masatlı, “Konumu itibariyle Amasya’ya gelen turistlerin tur başlangıç noktası olması sebebiyle herkesin gezip görmek isteyeceği bu merkez sayesinde turizm gelirlerimiz de artacaktır” şeklinde konuştu.

Tarih boyunca 14 medeniyete ev sahipliği yapan ve özelliklede Selçuklu ile Osmanlı döneminde önemli bir yönetim merkezi olan şehzadeler şehri Amasya’nın bünyesinde sayısız kültürel miras barındırdığını hatırlatan Masatlı, bu süreçte pek çok sanatçıya ve bilim adamına da ev sahipliği yaptığına vurgu yaparak bu merkezin Amasya’nın tarihine, kültürüne ayrı bir değer katacağına inandığını söyledi.

İncelemede İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erdin Acar, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hamdi Yanık ile İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Osman Akbaş da yer aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.