Site Rengi

DOLAR 32,5389
EURO 34,8465
ALTIN 2.442,32
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

Tarla Lavinya Çiçeği Türkiye florasına kazandırıldı

KÜRE DAĞLARI MİLLİ PARKI’NDA TARLA LAVİNYA ÇİÇEĞİ TESPİT EDİLEREK BİR TÜR DAHA KAYIT ALTINA ALINMIŞ OLDU.

Tarla Lavinya Çiçeği Türkiye florasına kazandırıldı
21.06.2021
85
A+
A-

Küre Dağları Milli Parkı’nda Tarla Lavinya Çiçeği tespit edilerek bir tür daha kayıt altına alınmış oldu.

Küre Dağları Parkı’nda sürdürülen flora çalışmaları sırasında “Tarla Lavinya Çiçeği (Knautia arvensis)” tespit edilerek Türkiye florasına kazandırıldı.

Gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde, pek çok yeni türün ülkemiz faunasına kazandırıldığı Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Küre Dağları Parkı’nda yeni bir tür daha kayıt altına alındı. Küre Dağları Park Müdürlüğünce Küre Dağları Milli Parkı’nda sürdürülen flora çalışmaları sırasında Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesi Kerte mevkiinde “tarla lavinya çiçeği (Knautia arvensis)” tespit edilerek Türkiye florasına kazandırıldı.

Caprifolia ailesi üyelerinden tarla lavinyası, koyu mavi çiçekleri, zarif görünüşü ile çiçekçilikte kullanılıyor. Avrupa’da, Balkanlarda, Yunanistan ve Bulgaristan, Transkafkasyada, Gürcistan ve Ermenistan’da geniş bir yayılım alanına sahip olan tarla lavinyasının ülkemizde de yayılışının bulunması bilim dünyasına katkı sağladı.

Tarla lavinyası bilim dünyasına Bilge Tunçkol, Necmi Aksu ve Hasan Yaşayacak’ın makalelerinin Macaristan’ın Botanikai Közlemenyek dergisinde yayımlanması ile tanıtıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.